Ontwerpbestemmingsplan Ede, Oostelijke Spoorzone (LV-Viaduct) en aanvulling MER

Logo Ede

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Ede, Oostelijke Spoorzone (LV-Viaduct), met nummer NL.IMRO.0228.BP2017EDEO0001-0201, in Ede en de daarbij behorende stukken, waaronder de aanvulling van het Milieu-effectrapport, van donderdag 4 mei tot en met woensdag 14 juni 2017 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Online kunt u terecht op https://zoek.officielebekendmakingen.nl. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Ontwerp bestemmingsplan ‘Ede, Oostelijke Spoorzone (LV-Viaduct)’

Het gebied waar dit plan over gaat betreft de realisatie van een nieuw langzaam verkeer viaduct nabij bosgebied Sysselt. De aanleg van dit viaduct maakt onderdeel uit van het project Spoorzone Ede waarbij de stationsomgeving wordt vernieuwd. Het nieuwe langzaam verkeer viaduct is noodzakelijk vanwege de opheffing van de bestaande gelijkvloerse spoorwegovergang ten oosten van de planlocatie. Hiervoor wordt gelijktijdig met de procedure van het bestemmingsplan een onttrekkingsbesluit in procedure gebracht om de gelijkvloerse spoorwegovergang te onttrekken aan de openbaarheid conform artikel 9 van de Wegenwet. Hierover leest u meer in de afzonderlijke bekendmaking voor het ontwerp onttrekkingsbesluit.

Aanvulling MER

Voor het onderhavige bestemmingsplan ‘Ede, Oostelijke Spoorzone (LV-Viaduct)’ is een aanvulling MER geschreven (Aanvulling MER Ede-Oost en Spoorzone, Arcadis, d.d. 20 december 2016). Dit rapport vormt een aanvulling op het Milieueffectrapport (MER) Ontwikkeling Ede-Oost en Spoorzone uit 2008 en de eerdere aanvulling hierop uit 2009. De MER rapportages zijn bijlagen bij het bestemmingsplan.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan en het milieueffectrapport MER sturen aan de gemeenteraad, postbus 9024, 6710 HM Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Wesley Scheffer, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 08 81.

Naar boven