Verleende omgevingsvergunning De Blauwe Lely 29, Hem

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders van Drechterland hebben vergunning verleend voor het oprichten van een woning op het perceel De Blauwe Lely 29 in Hem. De vergunning wordt verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid onder a sub 3 Wabo.

De vergunning heeft betrekking op het nieuw bouwen van een woning op een daartoe aangewezen bouwkavel. Een deel van de woning is gelegen buiten het bouwvlak voor de woning en daarmee gedeeltelijk voorzien op gronden met de bestemming ‘Tuin-1’. Het bouwen van de woning is hiermee in strijd met het bestemmingsplan. Het gevraagde valt wel binnen de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld voor het indelen van bouwvlakken bij woonbestemmingen. Daarmee voorziet het ruimtelijk beleid in het gevraagde.

Procedure

Op grond van artikel 3.4 Algemene wet bestuursrecht is de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Vanaf donderdag 9 maart 2017 heeft de ontwerp-omgevingsvergunning zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingekomen.

De verleende omgevingsvergunning is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0498.OVBlauweLely29-vg01. Ook is de verleende omgevingsvergunning gedurende de beroepstermijn tijdens kantooruren in te zien op het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 1616 AV in Hoogkarspel.

Beroepsmogelijkheid rechtbank

Als u belanghebbende bent en u bent het niet eens met dit besluit, dan kunt u een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR, Haarlem. Dit moet u doen binnen zes weken na de verzenddatum (25 april 2017). U kunt uw beroepschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . U moet hiervoor beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

In het beroepschrift moet u in elk geval vermelden:

  • 1.

    uw naam en adres

  • 2.

    de datum

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen u in beroep gaat

  • 4.

    de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit

 

Vergeet niet het beroepschrift te ondertekenen.

 

Aan de rechtbank moet u een griffierecht betalen.

 

Het besluit blijft van kracht, ook als daartegen beroep is ingesteld. Wilt u dat het besluit wordt geschorst of dat de rechter een voorlopige voorziening treft, dan kunt u een verzoek doen aan de rechtbank via het hiervoor genoemde adres. U kunt uw verzoekschrift ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Zo’n verzoek kunt u alleen doen als u ook beroep heeft ingesteld. Ook hiervoor moet u een griffierecht betalen. Voor de hoogte van het griffierecht verwijzen wij u naar www.rechtspraak.nl.

 

 

Naar boven