Bekendmaking goedkeuringsbesluit projectplan, mer-beoordelingsbesluit en omgevingsvergunning dijkverbetering Spuihaven

Logo Zuid-Holland
ONDERWERP

Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland (afgekort: GS Zuid-Holland) hebben bij besluit van

20 april 2017 goedkeuring verleend aan het projectplan dijkverbetering Spuihaven, zoals op 15 december 2016 is vastgesteld door de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland. Tevens is het besluit dat nodig is ter uitvoering van dit projectplan, namelijk de omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk en het (doen) vellen van een houtopstand, door de gemeente Schiedam genomen. De dijkverbetering is noodzakelijk omdat een deel van de Delflandse dijk ter hoogte van de Spuihaven te Schiedam over een lengte van ca. 50 meter niet voldoet aan de wettelijke veiligheidsnorm.

 

PROCEDURE

GS Zuid-Holland hebben, mede op grond van artikel 5.12 van de Waterwet, van 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 het ontwerp-projectplan, het mer-beoordelingsbesluit en de ontwerp-omgevingsvergunning met relevante stukken ter inzage gelegd. Gedurende deze periode bestond de gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Van deze gelegenheid is geen gebruik gemaakt.

Het projectplan is vervolgens op 15 december 2016 door het Hoogheemraadschap van Delfland ongewijzigd vastgesteld en op 6 februari 2017 ter goedkeuring aangeboden aan GS Zuid-Holland.

 

INZAGE

Van 4 mei 2017 tot en met 14 juni 2017 liggen het provinciale goedkeuringsbesluit en mer-beoordelingsbesluit, het door het hoogheemraadschap vastgestelde projectplan en de definitieve omgevingsvergunning van de gemeente met relevante stukken, tijdens kantooruren, ter inzage bij:

  • Hoogheemraadschap van Delfland, Delftechpark 23 te Delft (tel. 015 - 2608108);

  • Gemeentehuis Schiedam, Stadserf 1 te Schiedam, afwijkende kantooruren op dinsdag nl. tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag nl. tot 20.00 uur (tel. 14010);

  • DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (tel. 010 – 2468000);

  • Provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag (tel. 070 - 4416611).

Informatie over de exacte openingstijden van de inzagelocaties kan via bovenstaande telefoonnummers worden verkregen.

Deze stukken zijn ook op de website www.hhdelfland.nl (onder Bekendmakingen) in te zien of te downloaden.

 

BEROEP

Beroep kan van 4 mei 2017 tot en met 14 juni 2017 door belanghebbenden worden ingesteld tegen het besluit tot goedkeuring van het vastgestelde projectplan en de definitieve (uitvoerings)besluiten, wanneer:

  • zij tijdens de terinzagelegging van het ontwerpprojectplan en het ontwerpuitvoeringsbesluit een zienswijze hebben ingediend;

  • zij redelijkerwijs geen zienswijzen hebben kunnen indienen.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voldoen aan de inhoudsvereisten zoals aangegeven in artikel 6.5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het projectplan en de (uitvoerings)besluiten vallen onder de Crisis- en herstelwet en het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet. Dit betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Diegene die beroep instelt, kan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Als gedurende de beroepstermijn om een voorlopige voorziening is verzocht, wordt het besluit niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen, kunt u contact opnemen mevrouw O. Bongers (tel. 070 – 4417658) of met de heer J. Vessies (tel. 06 – 53354821) van de provincie Zuid-Holland.

 

Naar boven