ONTWERP PARAPLUBESTEMMINGSPLAN ARCHEOLOGIE EN PARKEREN TER INZAGE

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp paraplubestemmingsplan voor archeologie en parkeren (NL.IMRO.0584.BPOBL2016001-ON99), ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het opstellen van een paraplubestemmingsplan biedt de mogelijkheid om de onderliggende bestemmingsplannen partieel te herzien. Deze bestemmingsplannen worden dan op één of meer onderdelen aangepast of aangevuld. Het doel van het bestemmingsplan is om de archeologische verwachtings- en beleidsadvieskaart voor de Hoeksche Waard en de Beleidsnota archeologie Hoeksche Waard in één keer planologisch te verwerken. Daarnaast is het sinds de inwerkingtreding van de Reparatiewet Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (29 november 2014) noodzakelijk om een regeling voor parkeren op te nemen in het bestemmingsplan, omdat de grondslag voor het opnemen van stedenbouwkundige bepalingen in de bouwverordening is komen te vervallen. Ook is het de bedoeling om de Nota parkeernormen 2016 die op 12 april 2016 door de raad is vastgesteld en waarin wordt verwezen naar het Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de Grond-, Water- en Wegenbouw en de Verkeerstechniek (CROW) mee te nemen in dit bestemmingsplan. Daarnaast is het college voornemens om een algemene bepaling op te nemen in het bestemmingsplan waarmee ook in toekomstige nieuwe CROW kencijfers kan worden voorzien, zonder dat daarvoor het bestemmingsplan opnieuw behoeft te worden vastgesteld.

Ter inzage

Op basis van artikel 3.8 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan met alle bijbehorende stukken met ingang van 14 januari 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6.

De stukken zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of via www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0584.BPOBL2016001-ON99.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze paraplubestemmingsplan voor archeologie en parkeren’. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Piet Bijl, telefoon 088 – 647 15 27 van afdeling Ontwikkeling.

Naar boven