Bestemmingsplan Kalverdans in Boskoop vastgesteld

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend dat de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn in zijn vergadering van 30 maart 2017 het bestemmingsplan Kalverdans in Boskoop heeft vastgesteld. Het plan biedt een juridische basis om op een perceel grond waarop nu formeel nog een bedrijfsbestemming rust, tien eengezinswoningen te bouwen.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

De Kalverdans ligt in het noordwesten van de Snijdelwijk in de kern Boskoop. Alle gebouwen van het voormalig waterleidingbedrijf zijn gesloopt. Het terrein ligt nu braak. Op de kavel kunnen maximaal tien eengezinswoningen in diverse prijsklassen worden gebouwd. Het gaat om de woningtypen vrijstaand of twee-onder-een kap. In het besluit tot vaststelling is aangegeven op welke onderdelen het plan ten opzichte van het ontwerp is gewijzigd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan Kalverdans met bijbehorende stukken, ligt van 4 mei tot en met 14 juni 2017 ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Na deze periode liggen de stukken bij de vergunningenbalie in het gemeentehuis.

U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de website ruimtelijkeplannen.nl NL.IMRO.0484.B145BKkalverdans-VA01

Hoe kunt u reageren?

Gedurende bovengenoemde periode bestaat de mogelijkheid om beroep in te stellen tegen het bestemmingsplan bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag

De volgende personen kunnen beroep indienen:

  • belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet tijdig bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden, voor zover het beroep zich richt tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Schorsende werking

Een beroepsschrift heeft geen schorsende werking. Een verzoek om voorlopige voorziening tot schorsing van het plan moet worden ingediend bij Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Alphen aan den Rijn, 3 mei 2017

Naar boven