Omgevingsvergunning voor het voor wijziging gebruik van de voormalige agrarische bedrijfswoning naar plattelandswoning,Rondehoep West 54Bte Ouderkerk aan de Amstel.

Logo Ouder-Amstel

 

Burgemeester en wethouders van Ouder-Amstel maken bekend dat zij op 23 april een omgevingsvergunning hebben verleend voor het gebruiken van de woning aan de Rondehoep West 54B. Aangezien deze activiteit in strijd is met de beheersverordening "De Ronde Hoep" is hiervoor de procedure voor afwijking van de verordening gevoerd te worden.

Op 16 februari 2017 heeft de gemeenteraad een ontwerp verklaring van geen bedenkingen verleend voor dit bouwplan als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, sub a3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De ontwerpverklaring van geen bedenkingen voorziet in de mogelijkheid om de omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van de geldende beheersverordening. Daarna heeft de ontwerp-omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken en de door de gemeenteraad afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen ter inzage gelegen. Gedurende de termijn van ter inzagelegging konden zienswijzen bij burgemeester en wethouders worden ingebracht

Er zijn geen zienswijzen ingebracht.

De vergunning is aan aanvrager gezonden op 23 juni 2017.

Beroep

Het besluit treedt, overeenkomstig artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, in werking op de dag na de verzenddatum van het besluit. Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden, die tijdig zienswijzen hebben ingebracht, gedurende zes weken vanaf de dag na die waarop het besluit is verzonden beroep instellen bij de rechtbank. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 84500, 1080 BN Amsterdam.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens, indien onverwijlde spoed dat vereist, de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Ter inzage legging

De omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen van 4 mei tot en met 14 juni 2015 ter inzage in het gemeentehuis, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel (openingstijden: maandag, dinsdag en donderdag 08.00-17.00 uur, woensdag 08.00-19.30 uur en vrijdag 08.00-16.00 uur). De stukken zijn tevens beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl (ID: NL.IMRO.043.OvRHW54B-0002).

Naar boven