Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Middelblok 2, Gouderak

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Krimpenerwaard op 13 december 2016 het bestemmingsplan Middelblok2, Gouderak gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in het toevoegen van gebruiksfuncties aan het bestaande pand Middelblok 2 en maakt een steigerterras met aanbouw aan de achterzijde van het pand mogelijk.

De volgende functies zijn gecombineerd mogelijk: wonen, dienstverlening, vergaderruimte, kantoor, opslag, uitvoeringen kamermuziek, galerie/expositieruimte, steunpunt voor fietsers en wandelaars en ambachtelijke bedrijven.

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpplan de volgende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht:

In  paragraaf 5.3 van de toelichting is aan het onderdeel “Onderzoek” een alinea “Waterbeheerder” toegevoegd en een nieuw onderdeel “Beleidsregels grote rivieren” ingevoegd.

Deze aanpassingen zijn nader beschreven in de Nota ambtshalve aanpassingen waarmee de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft ingestemd.

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 januari 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentekantoor te Stolwijk. Voor het inzien van de stukken kan via het Klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak worden gemaakt  met de behandelend ambtenaar.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.1931.BP1504BG002-VG01 en op de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl (tabblad inwoners->bouwen->bestemmingsplannen).

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    Degenen die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpplan bij de gemeenteraad hebben ingediend dan wel belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • 2.

    Belanghebbenden die niet kunnen instemmen met de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen.

 

Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

17 januari 2017

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

 

Mw. Mr. M. Plantinga, secretaris

Mr. R.S. Cazemier, burgemeester

 

 

Naar boven