Ontwerp bestemmingsplan Deinum 2017

Logo Menameradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menameradiel maken bekend dat met ingang van 8 mei 2017 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan Deinum 2017. U kunt het plan bekijken via de gemeentelijke website www.menameradiel.nl (klik op ‘bestemmingsplannen’ en vervolgens op ‘bestemmingsplannen in procedure’).

U kunt het plan tijdens openingstijden ook inzien bij de centrale balie van het gemeentekantoor in Menaam.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan Deinum 2017 is een actualisatie van het bestaande bestemmingsplan voor Deinum, dat dateert uit 2007. De veranderingen die de afgelopen 10 jaar hebben plaatsgevonden door nieuwbouw, verbouw en functieverandering zijn in het plan verwerkt. Het plan heeft betrekking op het bestaande dorp, dus niet op de nieuwe ontwikkelingen aan de oostzijde. Omdat er in ruimtelijk opzicht niet veel ontwikkelingen in Deinum ophanden zijn, is het plan vooral een beschrijving van de bestaande situatie.

Omschrijving plangebied

Het plangebied omvat het bestaande dorp Deinum, met uitzondering van het gebied aan de oostzijde van het dorp, daar waar voorheen de N31 liep. Het plan bestaat uit een plantoelichting, bijlagen, regels en een verbeelding.

Rechtsbescherming

Voordat het plan wordt vastgesteld is iedereen in de gelegenheid om schriftelijk zijn of haar zienswijze naar voren te brengen. Reacties kunnen binnen de termijn van zes weken schriftelijk of per e-mail kenbaar worden gemaakt aan de gemeenteraad, postbus 3, 9036 ZW Menaam of gemeente@menameradiel.nl. U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met G.J. Rouwenhorst van de afdeling Romte via telefoon (0518) 45 29 00.

Naar boven