Vaststelling bestemmingsplan 'Landgoed Nooren' te Cadzand, gemeente Sluis

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 maart 2017 het bestemmingsplan 'Landgoed Nooren' te Cadzand gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan 'Landgoed Nooren' voorziet in het juridisch planologisch mogelijk maken van twee landgoederen in de Tienhonderdpolder te Cadzand, kadastraal bekend als gemeente Oostburg sectie W nummers 1569 en 1578. Op elk landgoed worden drie landhuizen gerealiseerd.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerp zijn twee formele zienswijzen ingediend en twee informele reacties ingekomen. De zienswijzen en de reacties gaven aanleiding het plan te wijzigen. Tevens is een aantal ambtelijke wijzigingen verwerkt. Zo is nu een meer gedetailleerd inpassingsplan opgenomen en zijn de regels over onder andere de voorwaardelijke verplichting voor bouwen, aanleg, onderhoud en beheer nader aangescherpt.

Tevens heeft de raad op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat er geen sprake is van een aangewezen bouwplan.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad en het vastgestelde bestemmingsplan 'Landgoed Nooren' liggen met ingang 27 april 2017 voor een periode van zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. De stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bplandgcadzand-VG01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via het algemeen telefoonnummer 140117.

Beroep

Met ingang van 28 april 2017 kan gedurende een termijn van zes weken tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de afdeling Bestuurrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 26 april 2017

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

S.I. de Kievit - Minnaert, secretaris

mr. P.A.G. Cammaert, burgemeester

Naar boven