Bestemmingsplan Groesbeekseweg Mook vastgesteld

Logo Mook en Middelaar

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de gemeenteraad op 30 maart 2017 het bestemmingsplan ‘Groesbeekseweg Mook’ gewijzigd heeft vastgesteld. Op het bestemmingsplan is de crisis- en herstelwet van toepassing, dit op basis van artikel 1.1 j° bijlage I onder 3 en afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet.

Het plangebied is gelegen aan de zuidoostzijde van de Groesbeekseweg tussen de rotonde aan de Rijksweg en de Koningin Julianastraat. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van een woon-zorgvoorziening met 24 eenheden ‘beschermd wonen’ en 13 eenheden ‘beschut wonen’. Verder kunnen binnen het plangebied 5 grondgebonden rijwoningen en 3 patiowoningen worden gebouwd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht. Deze zijn vermeld in de ‘beoordeling zienswijzen’ en in de ‘ambtshalve wijzigingen’ welke onderdeel zijn van het raadsbesluit. De wijzigingen bij vaststelling van het bestemmingsplan zien op enkele kleine aanpassingen ten aanzien van de hoogte van erfafscheidingen en een kleine toevoeging op artikel 13 van de planregels. Daarnaast zijn er enkele aanvullingen gemaakt op de toelichting van het bestemmingsplan.

Inzien

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 26 april 2017 in het gemeentehuis ter inzage. De stukken zijn ook digitaal te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0944.Groesb-VA01.

Beroep

Belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan tijdig hun zienswijze hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen tegen het genomen besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan. Dit beroep kan eveneens bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State worden ingediend. De termijn voor het indienen van beroep bedraagt zes weken en vangt aan op de dag na datum terinzagelegging. Beroep schorst de werking van het besluit niet. Hiervoor kan de voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, via voornoemd adres, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op de procedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd ‘pro forma’ beroepschrift niet mogelijk is. In het beroepschrift dient te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum op telefoonnummer (024) 696 91 11 of via email gemeente@mookenmiddelaar.nl

Mook, 24 april 2017

Naar boven