Ontwerp-bestemmingsplan, -exploitatieplan, -beeldkwaliteit De Driesprong en ontwerp besluit hogere grenswaarden gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Ontwerp-bestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 27 april 2017 tot en met 7 juni 2017 het ontwerpbesluit met het ontwerp-bestemmingsplan, -exploitatieplan en -beeldkwaliteitsplan De Driesprong en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt deze stukken digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen of www.ruimtelijkeplannen.nl (RO-Online). Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak met de afdeling Publiekszaken te maken via ermelo.nl of telefonisch op 0341 56 73 21.

 

Het ontwerp-bestemmingsplan, -exploitatieplan en -beeldkwaliteitsplan De Driesprong is de basis voor de ontwikkeling van een nieuwe woonwijk met maximaal 73 woningen. Het plan heeft betrekking op het gebied tussen de Hamburgerweg, van Strijlandweg, Oude Telgterweg en Heidelaan in Ermelo.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder zijn akoestisch onderzoeken uitgevoerd. Uit deze akoestisch onderzoeken is gebleken dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuw te bouwen woningen aan de Hamburgerweg en Oude Telgterweg te Ermelo, boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Hamburgerweg en Oude Telgterweg te Ermelo.

 

Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de geluidnormen wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder bij de gemeenteraad, Postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerp-bestemmingsplan, -exploitatieplan en

-beeldkwaliteitsplan kenbaar maken.

 

Gedurende bovenvermelde termijn kunnen belanghebbenden bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde geluid kenbaar maken.

 

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken. U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

 

Ermelo, 26 april 2017.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

 

Naar boven