Ontwerpbestemmingsplan “Malden, Vieracker”; Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden zoals bedoeld in artikel 83 lid 2 van de Wet Geluidhinder voor aan de Vieracker te bouwen woningen

Logo Heumen

NL.IMRO.0252.MAbpVieracker-OW01

 

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heumen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Malden, Vieracker” ter inzage wordt gelegd. Met de vaststelling van het bestemmingsplan wordt de bouw van 20 woningen mogelijk gemaakt op een perceel grond tussen de Vieracker en de Rijksweg in Malden.

Procedure

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure gevolgd. Dit houdt in dat voordat een besluit genomen wordt zienswijzen kunnen worden ingediend. Het tijdig indienen van een zienswijze is een voorwaarde om in een later stadium beroep in te kunnen stellen tegen de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan.

Inzageperiode

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerp-vaststellingsbesluit alsmede de onderliggende onderzoeken zijn vanaf woensdag 26 april tot en met dinsdag 6 juni 2017 op www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen en liggen gedurende die periode tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving  in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder gedurende deze termijn schriftelijk of mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588343.

 

Verhoging grenswaarden

Zoals hiervoor vermeld voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de bouw van 20 woningen. Uit uitgevoerd akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting op de gevels van de woningen de in de Wet Geluidhinder genoemde voorkeurswaarde overschrijdt en dat het daarom nodig is voor deze woningen hogere grenswaarden vast te stellen. Burgemeester en wethouders zijn voornemens hiertoe over te gaan.

Voor dit plan wordt de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure, zoals hiervoor uitgelegd, gevolgd.

Inzageperiode

Het ontwerpvrijstellingsbesluit en de stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp liggen tijdens de hiervoor genoemde periode tijdens de openingsuren ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan het Kerkplein 6 te Malden.

Reactiemogelijkheden

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende deze termijn, schriftelijk of mondeling, zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Heumen, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, te bereiken op telefoonnummer 024-3588343.

Malden, 25 april 2017

B&W van Heumen

Naar boven