Bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Zuid’ vastgesteld

Logo Bunschoten

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat het bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Zuid’ op 9 maart 2017 gewijzigd door de gemeenteraad is vastgesteld.

Het gewijzigde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken liggen vanaf 27 april 2017 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kan het plan ook na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0313.KronkelsHaarbr1700-0301of via de website van de gemeente www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

Plangebied

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op de bedrijventerreinen De Kronkels, Haarbrug, Haarbrug-Noord, Haarbrug-Zuid en het sportpark De Vinken gelegen aan de zuidzijde van de gemeente Bunschoten. Tevens maakt de strook lintbebouwing ten zuiden van de Bisschopsweg en ten westen van de Amersfoortseweg onderdeel uit van het plangebied.

De oost-, west- en zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door het open polderlandschap. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de volgende wegen; Sint Nicolaashoofd, de Westsingel, de Oostelijke Randweg en de Nijkerkerweg.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is mede naar aanleiding hiervan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat eerder ter visie heeft gelegen. Concreet hebben de wijzigingen betrekking op de volgende onderdelen:

Toelichting

  • 1.

    Op 12 december 2016 hebben provinciale staten van de provincie Utrecht de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie 2013-2028 en - Verordening (Herijking 2016) vastgesteld. In de toelichting van het bestemmingsplan zal dit worden beschreven.

  • 2.

    Het onderzoek in het kader van externe veiligheid ten behoeve van de aanvraag omgevingsvergunning voor een tankstation met lpg op Haarbrug-Zuid zal als bijlage worden toegevoegd aan de toelichting. Paragraaf 4.10 van de toelichting zal in dit kader ook worden aangevuld.

  • 3.

    De opbaarfunctie aan de Hooistreep 8 op Haarbrug-Zuid zal worden beschreven.

 

Regels

  • 1.

    In artikel 22 wordt onder lid 2.3 toegevoegd dat alvorens gebruik te kunnen maken van de wijzigingsbevoegdheid door het bevoegd gezag schriftelijk advies wordt ingewonnen bij de leidingbeheerder.

  • 2.

    In artikel 5 wordt in lid 1 m onder 3 ondergeschikte detailhandel van 100 m² naar 150 m² verruimd bij verkooppunt voor motorbrandstoffen, conform aanvraag omgevingsvergunning tankstation op Haarbrug-Zuid.

  • 3.

    In artikel 5 wordt onder lid 1 wordt onder m ‘verkooppunt voor motorbrandstoffen met lpg’ opgenomen, conform aanvraag omgevingsvergunning tankstation op Haarbrug-Zuid.

  • 4.

    In artikel 5 wordt onder lid 2.3 onder c het werkwoord ‘geldt’ toegevoegd.

  • 5.

    In artikel 5 wordt onder lid 4.2 onder j ‘de verkoop van lpg’ onder strijdig gebruik verwijderd conform aanvraag omgevingsvergunning tankstation op Haarbrug-Zuid.

  • 6.

    In artikel 1 wordt toegevoegd ‘opbaarfunctie: een gebouw van een uitvaartondernemer, waar een overledene wordt verzorgd, geconserveerd en opgebaard in afwachting van de begrafenis of crematie, met de daar bijbehorende functies, zoals een ontvangstruimte, verzorging van de overledene, rouwbezoeken en afscheid. Voorzieningen zoals uitvaartplechtigheden, condoleances, afscheidsbijeenkomsten en een crematorium zijn uitgesloten.

  • 7.

    In artikel 5 wordt onder lid 1 toegevoegd ‘Een opbaarfunctie, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijventerrein – opbaarfunctie’’.

  • 8.

    In artikel 5 wordt onder lid 2.1 toegevoegd ‘Ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijventerrein – opbaarfunctie’ is een opbaarfunctie op de verdieping toegestaan van maximaal 83 m²’.

  • 9.

    In artikel 5 wordt onder lid 4.1. onder d toegevoegd een opbaarfunctie waarbij op eigen terrein dan wel in de parkeerkoffers van Haarbrug-Zuid in de daar bijbehorende parkeerbehoefte moet worden voorzien.

  • 10.

    In artikel 23 ‘Algemene afwijkingsregels’ wordt als uitvoering van het raadsbesluit van 15 december 2016 lid 3 (Gebruik van een woning door meer dan vier afzonderlijke personen) geschrapt.

Als gevolg van een aangenomen amendement heeft de raad besloten tot de volgende wijzigingen;

  • 1.

    In artikel 4 wordt onder lid 1 toegevoegd ‘(Gebouwde) voorzieningen die zien op het stallen van campers en/ of caravans’.

  • 2.

    In artikel 5 wordt onder lid 1 toegevoegd ‘(Gebouwde) voorzieningen die zien op het stallen van campers en/ of caravans’.

 

Verbeelding

  • 1.

    De verbeelding wordt zodanig aangepast dat het gehele terrein van het gasdrukmeet- en regelstation gelegen ten oosten van het pand aan de Bisschopsweg 33, inclusief hekwerk, onder de bestemming ‘gasdrukmeet- en regelstation’ komt te vallen.

  • 2.

    Aanduiding ‘verkoop motorbrandstoffen zonder lpg’ aanpassen naar met lpg

  • 3.

    Aanduiding ‘vulpunt lpg’ aanbrengen binnen de bestemming ‘Natuur’, conform aanvraag

  • 4.

    Op de verbeelding is per abuis in het ontwerp bestemmingsplan op de Lorenzweg 12 de aanduiding ‘sportschool’ gelegd. Deze aanduiding zal worden verwijderd.

  • 5.

    Aan de Hooistreep 8 op Haarbrug-Zuid zal de aanduiding ‘opbaarfunctie’ worden aangebracht.

  • 6.

    De aanduiding ‘langzaam verkeer’ zal op de noordelijke zichtlocatie van Haarbrug-Zuid worden verbreed met 3 meter in zuidelijke richting.  

    Rechtsmiddelen en inwerkingtreding

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingediend, belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van voornoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij toepassing wordt gegeven aan het zesde lid van artikel 3.8 Wro of om een voorlopige voorziening wordt gevraagd.

 

Bunschoten, 26 april 2017 De secretaris/directeur, drs. J.F.H. Jennekens. De burgemeester, M. van de Groep

Naar boven