Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Weginfrastructuur Eindhoven, Oirschot en Best

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 18 april 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte 2014 ivm plan Weginfrastructuur Eindhoven, Oirschot en Best’ vastgesteld. Het planidn van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.wijzvr14g0772EnwOB-va01.

Inhoud wijzigingsverordening

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeenten Eindhoven, Oirschot en Best en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte 2014 van provincie Noord-Brabant. Hierdoor kunnen de gemeenten de bestemmingsplannen ‘Weginfrastructuur omgeving Eindhoven-Noordwest, Oirschot en Best’ vaststellen.

De bestemmingsplannen beogen verbetering van de bereikbaarheid van economisch belangrijke functies zoals Eindhoven Airport en nabij gelegen werk- en woongebieden. Daarvoor moeten beperkte delen van het Natuur Netwerk Brabant worden verwijderd. De verdwenen natuur wordt in de directe omgeving gecompenseerd door inrichting van een deel van een ecologische verbindingszone. De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte 2014 zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en de bestemmingsplannen goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=DC2C1456-2A35-45A0-9A3A-D8C65EAE7593ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 18 april 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven