Ontwerpbestemmingsplan, aanvraag omgevingsvergunning en anterieure overeenkomst bestemmingsplan ‘Westdijk 78 en 82 Mijnsheerenland’

Logo Binnenmaas

 

Ontwerpbestemmingsplan Westdijk 78 en 82 Mijnsheerenland

Voor de percelen Westdijk 78 en 82 in Mijnsheerenland is een ontwerpbestemmingsplan ingediend. Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om op het perceel Westdijk 78 het bouwvlak te verwijderen en op het perceel Westdijk 82 het bouwvlak te vergoten en een bedrijfswoning te realiseren. Ten behoeve van deze ontwikkeling zal de bestaande bebouwing op het perceel Westdijk 78 in Mijnsheerenland worden gesloopt en wordt op het perceel Westdijk 82 in Mijnsheerenland het bestaande bouwvlak vergroot en wordt er een bedrijfswoning gerealiseerd. Separaat is er een procedure gestart voor het realiseren van een bedrijfsloods op het perceel Westdijk 82 in Mijnsheerenland.

 

Aanvraag omgevingsvergunning Westdijk 82 in Mijnsheerenland

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de nieuwbouw van een woning op het perceel Westdijk 82 in Mijnsheerenland.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Binnenmaas 2013 is op bovenstaande procedures de coördinatieregeling zoals bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Het college van Binnenmaas maakt ook bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 19 april 2017 een overeenkomst heeft gesloten met betrekking tot bovengenoemd bestemmingsplan. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Stukken ter inzage

Op grond van de artikelen 3.8 en 3.30 Wro liggen het ontwerpbestemmingsplan, de aanvraag omgevingsvergunning en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst vanaf maandag (datum) 2017 ter inzage. De stukken kunnen op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis of worden gedownload via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’).

Het ontwerpbestemmingsplan is tevens te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPWESTDIJK82-ON01).

Indienen zienswijze

Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning. Een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, een zienswijze tegen de aanvraag omgevingsvergunning kan worden gericht aan het college van Binnenmaas (postbus 5455, 3299 ZH Maasdam). Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

 

Maasdam, 21 april 2017

mr. R.P.B.M. Brekelmans mr. drs. A.J. Borgdorff

 

]

Naar boven