Vaststelling bestemmingsplan Leek-Woonwijken

Logo Leek

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 21 december 2016 het bestemmingsplan Leek-Woonwijken gewijzigd heeft vastgesteld. De raad heeft eveneens op 21 december 2016 besloten voor het bestemmingsplan geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in een actualisatie van het geldende bestemmingsplan voor de wijken Nienoordsrand, Rodenburg, Pierkesveld en Wolveschans in Leek. Het gebied waarop het plan betrekking heeft wordt globaal begrensd door de Diepswal, Auwemalaan, Tolberterstraat en de Midwolderweg in Leek.

Bij de vaststelling van het plan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

-Het perceel Rodenburghal (Rodenburg 2 in Leek) krijgt op de planverbeelding een eigen bouwvlak:

-Een wijziging op de planverbeelding en in de planregels ten behoeve van de vestiging van een hospice op het perceel Vredewoldplantsoen 7 in Leek:

-Een wijziging op de planverbeelding en in de planregels ten behoeve van bestaande dijkwoningen op de betreffende percelen aan de Steenhuislaan en Dijklaan in Leek:

-Een gedeeltelijke wijziging op de planverbeelding van de bestemming Maatschappelijk in de bestemming Verkeer ter plaatse van de hoek Auwemalaan-Lindensteinlaan, ten behoeve van de realisatie van het verkeersmaatregelenpakket Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek (locatie 10: Rotonde Auwemalaan-Lindensteinlaan).

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Leek-Woonwijken en de daarbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 13 januari 2017 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is ook digitaal beschikbaar via de site www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPLE15BEHE1-VA01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

Binnen een termijn van zes weken na de datum van terinzagelegging kan beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van beroep is griffierecht verschuldigd. Tegen het vaststellingsbesluit kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden voor zover het een wijziging betreft die bij vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • 3.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven