Wijzigingsbesluit Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit,

Gelet op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11 van het Bestuursreglement van de Nederlandse Zorgautoriteit;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 4 komt te luiden als volgt:

Artikel 4. Directie Informatie en Bedrijfsvoering

  • 1. De directie Informatie en Bedrijfsvoering is belast met het ondersteunen van de Chief Information Officer bij het ontwikkelen van het informatiebeleid, het afstemmen van de vraag naar IV-diensten en het aanbod van IV-diensten, alsmede het (doen) leveren van deze diensten, het verzamelen, beheren en uitleveren van data ten behoeve van de reguleringsprocessen en de processen op het gebied van toezicht en handhaving, het uitwerken en implementeren van de gewijzigde regelgeving in het DBC-systeem, het ontwikkelen en beheren van (maatwerk)applicaties binnen de NZa, inclusief testcoördinatie, het ter beschikking stellen van facilitaire voorzieningen, het uitvoeren van het kennismanagementbeleid en het verstrekken van informatie en voorlichting betreffende het beleid van de NZa en het beantwoorden van vragen van burgers en zorgprofessionals.

  • 2. De directie Informatie en Bedrijfsvoering bestaat uit de units Levering Prestaties en Tarieven, IT-ontwikkeling en -beheer, IV-regie en Datalevering, Kennismanagement en Facilitaire Zaken en Informatie en Contact Centrum.

B

In bijlage 1, onder 2, wordt de vijfde alinea vervangen door:

De directie Informatie en Bedrijfsvoering is belast met het ondersteunen van de Chief Information Officer bij het ontwikkelen van het informatiebeleid, het afstemmen van de vraag naar IV-diensten en het aanbod van IV-diensten, alsmede het (doen) leveren van deze diensten, het verzamelen, beheren en uitleveren van data ten behoeve van de reguleringsprocessen en de processen op het gebied van toezicht en handhaving, het uitwerken en implementeren van de gewijzigde regelgeving in het DBC-systeem, het ontwikkelen en beheren van (maatwerk)applicaties binnen de NZa, inclusief testcoördinatie, het ter beschikking stellen van facilitaire voorzieningen, het uitvoeren van het kennismanagementbeleid en het verstrekken van informatie en voorlichting betreffende het beleid van de NZa en het beantwoorden van vragen van burgers en zorgprofessionals

De directie Informatie en Bedrijfsvoering bestaat uit de units Levering Prestaties en Tarieven, IT-ontwikkeling en -beheer, IV-regie en Datalevering, Kennismanagement en Facilitaire Zaken en Informatie en Contact Centrum.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 mei 2017.

Utrecht, 19 april 2017

Nederlandse Zorgautoriteit M.J. Kaljouw voorzitter Raad van Bestuur

TOELICHTING BIJ HET WIJZIGINGSBESLUIT VAN HET BESLUIT ORGANISATIE, MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING NZA

De Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft op 18 april 2017 besloten tot aanpassing van het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging NZa (hierna: Mandaatbesluit).

Artikelsgewijze toelichting

Artikel I, onderdelen A en B

De herstructurering draagt bij aan het kwalitatief goed en efficiënt uitvoeren van de werkzaamheden van de directie. De praktische en operationele zaken zijn zo georganiseerd dat ze zo goed mogelijk bijdragen aan de werkzaamheden.

Deze herstructurering leidt tot een andere unitindeling. Om goed bij te kunnen dragen aan de missie en visie van de NZa krijgt de directie Informatie en Bedrijfsvoering vijf units: ‘Levering Prestaties en tarieven’, ‘IT-ontwikkeling en -beheer’, ‘IV-regie en Datalevering’, ‘Kennismanagement en Facilitaire zaken’ en ‘Informatie en Contact Centrum’. Ook de omschrijvingen van de werkzaamheden zijn hier op aangepast.

Ook de toelichting in Bijlage 1 bij het Mandaatbesluit is aangepast aan de gewijzigde unitindeling bij de directie Informatie en Bedrijfsvoering.

De integrale tekst van het Mandaatbesluit NZa (en de gewijzigde bijlage die bij het Besluit organisatie, mandaat, volmacht en machtiging behoort), zijn te vinden op de website van de NZa: www.nza.nl.

Naar boven