Vestiging voorkeursrecht Wijkevoort (art. 6 Wvg)

Logo Tilburg

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tilburg maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 18 april 2017 hebben besloten om gronden voorlopig aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het betreft hier de gronden, kadastraal bekend gemeente Tilburg:

- sectie AH, nummer 140;

- sectie AH, nummer 148;

- sectie AH, nummer 154;

- sectie AH, nummer 159;

- sectie AH, nummer 162;

- sectie AH, nummer 165;

- sectie AH, nummer 191;

- sectie AH, nummer 192;

- sectie AH, nummer 193;

- sectie AH, nummer 194;

- sectie AH, nummer 195;

- sectie AH, nummer 196;

- sectie AH, nummer 197;

- sectie AH, nummer 200;

- sectie AH, nummer 201;

- sectie AH, nummer 204

- sectie AH, nummer 232;

- sectie AH, nummer 256;

- sectie AH, nummer 263;

- sectie AH, nummer 274;

- sectie AH, nummer 311;

- sectie AH, nummer 409;

- sectie AH, nummer 1350;

- sectie AH, nummer 1351;

De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als "Wijkevoort".

Aangewezen zijn die gronden waarin in het kader van de ontwikkeling van het plangebied een bestemming is toegedacht die afwijkt van het huidige gebruik. De toegedachte bestemmingen van de aangewezen gronden betreft 'Bedrijventerrein'.

Het besluit treedt in werking op 22 april 2017 (één dag na publicatie in de Staatscourant). Het besluit vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing ingevolge artikel 3, 4 of 5 Wet voorkeursrecht gemeenten in werking treedt.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekening met nummer  en een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de naam van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 22 april 2017 tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel Reeshof, Ketelhavenstraat 91 (Forum) (5045 NG) te Tilburg. De openingstijden van het gemeentelijk informatiecentrum zijn: maandag tot en met vrijdag van 09.00-18.00 uur.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Tilburg te koop moet aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 6 lid 3 van de Wvg wordt het besluit van burgemeester en wethouders aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag na dagtekening na deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Tilburg, Postbus 90157, 5000 LL Tilburg. Indien bezwaar of beroep aanhangig is tegen een besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad in werking is getreden, wordt het bezwaar of beroep geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.

Belanghebbenden die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Zeeland-West Brabant te Breda vergezeld van het daarbij behorend bezwaarschrift. Voor het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Tilburg, 21 april 2017

 

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg,

 

M.J.M. Meijs mr. P.G.A. Noordanus

de gemeentesecretaris de burgemeester

Naar boven