Bestemmingsplan Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat en aanpassing welstandscriteria De Kaden vastgesteld

Logo Smallingerland

Het bestemmingsplan Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat en aanpassing welstandscriteria De Kaden zijn op dinsdag 11 april 2017 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgesteld. Van vrijdag 21 april 2017 tot en met donderdag 1 juni 2017 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden aangetekend.

Doel van het plan

Woningbouwcorporatie Accolade heeft het plan om een nieuw appartementencomplex te bouwen aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Door een gasexplosie op zondag 27 december 2015 stortten op deze plek 12 appartementen van de in totaal 38 appartementen in. De resterende appartementen worden momenteel gesloopt. Het nieuwe complex bestaat uit een zelfde hoofdmassa en wordt op dezelfde situering teruggebouwd. De hoogte maatvoering in het bestemmingsplan Drachten Noord-Oost komt niet overeen met de huidige situatie en is daarom ook onvoldoende voor het nieuwe appartementencomplex. In het voorliggende bestemmingsplan is de hoogtemaatvoering daarom aangepast zodat (her)bouw van een nieuw appartementencomplex mogelijk wordt gemaakt. Om deze wijziging mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Bekijken

Het bestemmingsplan is in te zien:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met het plannummer NL.IMRO.0090.BP2016SNO010-0401

Reageren

Bestemmingsplan

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u binnen de beroepstermijn van vrijdag 21 april 2017 tot en met donderdag 1 juni 2017 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

U kunt alleen beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te brengen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

Welstand- en Reclamenota

Nu de gemeenteraad de aangepaste welstandrichtlijnen heeft vastgesteld maken deze deel uit van de Welstand- en Reclamenota Smallingerland 2014. Er zijn geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.

Naar boven