Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit voor de grondwateronttrekking voor het verleggen van gastransportleidingen van de Gasunie en een drinkwatertransportleiding van Vitens bij Duiven en Zevenaar.

Logo Waterschap Rijn en IJssel

Inzagetermijn: 20 april 2017 tot en met 31 mei 2017

Op 2 december 2016 hebben wij van Gasunie Transport Services B.V. mede namens Vitens N.V. een verzoek om milieueffectrapportage (m.e.r.) beoordeling ontvangen in verband met het onttrekken van maximaal circa 4,6 miljoen m3 grondwater per jaar, voor het verleggen van drie gastransportleidingen van de Gasunie en één drinkwatertransportleiding van Vitens bij Duiven en Zevenaar. Deze grondwateronttrekking is volgens het Besluit milieueffectrapportage (onderdeel D 15.2 van de bijlage) m.e.r.-beoordelingsplichtig.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Bij het verzoek om m.e.r.-beoordeling is een aanmeldingsnotitie gevoegd. In deze aanmeldingsnotitie staat beschreven wat de mogelijke effecten zijn op het milieu, rekening houdend met alle criteria uit bijlage III van de Europese Richtlijn betreffende de milieubeoordeling van bepaalde openbare en particuliere projecten. De conclusie van de notitie is dat er vanwege de voorgenomen projecten geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu te verwachten zijn.

Op 28 maart 2017 heeft het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel in het m.e.r.-beoordelingsbesluit de conclusie overgenomen dat er ten aanzien van de voorgenomen activiteit geen belangrijke nadelige effecten voor het milieu te verwachten zijn.

Rechtsmiddelen

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die gevolgd wordt naar aanleiding van de aanvraag om een watervergunning voor de grondwateronttrekking en infiltratie.

Inzage

De aanmeldingsnotitie inclusief alle bijlagen, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en alle overige bijbehorende stukken liggen van 20 april 2017 tot en met 31 mei 2017 ter inzage op het kantoor van Waterschap Rijn en IJssel (Liemersweg 2 te Doetinchem). Het kantoor is geopend op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur.

Contact

Voor vragen over deze kennisgeving kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningverlening en Handhaving, telefoonnummer 0314 – 369 783, bereikbaar op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

]

Naar boven