Ontwerpbestemmingsplan Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat en aanpassing welstandscriteria De Kaden

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan "Drachten - Appartementencomplex Nachtegaalstraat" en welstandscriteria De Kaden vanaf vrijdag 13 januari 2017 ter inzage ligt ten behoeve van zienswijzen.

Aanleiding

Woningbouwcorporatie Accolade heeft het plan om een nieuw appartementencomplex te bouwen aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Door een gasexplosie op zondag 27 december 2015 stortten op deze plek 12 appartementen van de in totaal 38 appartementen in. Daarnaast was een blok van zes appartementen onbewoonbaar geworden. Deze woningen zijn inmiddels gesloopt. Het blok van twintig appartementen aan de Noordkade is blijven staan. Het voornemen was om vervangende nieuwbouw van deze 18 woningen van hetzelfde volume te realiseren. Door de huidige eisen van het bouwbesluit moeten de nieuwe woningen echter hoger gebouwd worden. Als gevolg hiervan zouden niveauverschillen ontstaan in het complex tussen de nieuwbouw en het bestaande deel. Daarom is het voornemen om ook de overige 20 appartementen te slopen en één nieuw complex van wederom 38 appartementen te realiseren. Het nieuwe complex bestaat uit een zelfde hoofdmassa en wordt op dezelfde situering teruggebouwd.

Doel van het plan

De hoogte maatvoering in het bestemmingsplan Drachten Noord-Oost komt niet overeen met de huidige situatie en is daarom ook onvoldoende voor het nieuwe appartementencomplex. In het voorliggende bestemmingsplan zal de hoogte maatvoering daarom worden aangepast zodat (her)bouw van een nieuw appartementencomplex mogelijk wordt gemaakt. Hiervoor moet ook het welstandskader worden aangepast.

B ekijken

Het ontwerpbestemmingsplan en de welstandscriteria liggen ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op maandag 23 januari 2017 organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst. De bijeenkomst duurt van 17.00 tot 18.30 uur, vindt plaats in de hal van de Bios (Noorderdwarsvaart 25) en is vrij toegankelijk.

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2016SNO010-0301

Reageren

Gedurende de reactietermijn van vrijdag 13 januari 2017 tot en met donderdag 23 februari 2017 kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en de welstandscriteria indienen. Uw schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan: de gemeenteraad van gemeente Smallingerland, postbus 10.000, 9200 HA te Drachten. Voor meer informatie over het ontwerpbestemmingsplan en de welstandscriteria of het maken van een afspraak voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u een contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, tel. (0512) 581 234.

ONTW/FA

Naar boven