Instellen parkeerverbod aan beide zijden Hensjesweg nabij de Dompselaerstraat.

Logo Barneveld

 

namens burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Verkeersmaatregel:

Aan de Hensjesweg nabij de splitsing met de Van Dompselaerstraat wordt aan beide zijden van de weg een parkeerverbod ingesteld. Dit parkeerverbod wordt aangegeven met een onderbroken gele streep op de aanwezige trottoirbanden met een lengte van 8 á 10m. (zie bijlage 2). 

Dit verkeersbesluit is gebaseerd op de volgende wetgeving: 

Artikel 15, eerste lid WVW 1994. Hierin staat vermeld dat een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing van aangewezen verkeerstekens voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat. In artikel 12 BABW staat voor welke verkeerstekens dit geldt.

Artikel 18, eerste lid WVW 1994. Hieruit wordt afgeleid dat het gemeentebestuur bevoegd is tot het nemen van dit besluit.

Artikel 24 BABW. Hierin is aangegeven dat er overleg moet plaatsvinden met de korpschef van de desbetreffende politieregio.   

De onderstaande belangen uit artikel 2 WVW 1994 zijn de basis voor het verkeersbesluit: 

1a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

1b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

1c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

1d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer. 

Daarnaast kunnen onderstaande argumenten uit hetzelfde artikel een rol spelen:

2a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;

2b. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.  

Barneveld, 16 december 2017,

Namens het college van burgemeester en wethouders,   

S.J.P. Van Ee-Looijmans

Hoofd afdeling Vastgoed en Infrastructuur  

Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit: Op het wegvak waar het parkeerverbod wordt ingesteld parkeren vaak auto’s. Hierdoor komt de verkeersveiligheid, met name van fietsers, in gevaar en wordt de vrije doorstroming van, met name autoverkeer, gehinderd. Er wordt van uit gegaan dat geen partij onevenredig door deze maatregelen wordt benadeeld. De politie heeft een positief advies gegeven. De weg is in eigendom en beheer bij de gemeente Barneveld. Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant waarbij belanghebbenden de mogelijkheid hebben om binnen zes weken een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld in te dienen.  

Bezwaar

Het verkeersbesluit ligt gedurende 6 weken, vanaf 12 januari 2017 t/m 23 februari 2017 , ter inzage bij Servicepunt Wonen en Leefomgeving. Belanghebbenden die het niet eens zijn met een verkeersbesluit kunnen binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Barneveld, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld. U dient te vermelden tegen welk besluit u bezwaar maakt. Belanghebbenden die en bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de voorzieningsrechter van de rechtbank Arnhem verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dit vereist. Dit verzoek dient gericht te worden aan de rechtbank Gelderland, team bestuursrecht, Postbus 6800 EM Arnhem.

 

 

Naar boven