Bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan Hoek Diepeweg - Melkpad

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Hoek Diepeweg - Melkpad, het ontwerpbesluit hogere waarden en de hierbij behorende stukken ter inzage worden gelegd.

Het plan

De eigenaar van de percelen op de locatie Diepeweg - Melkpad is van plan de bestaande bebouwing te slopen en hier acht woningen te realiseren. De realisatie van de nieuwe woningen is nu niet toegestaan, omdat er op deze locatie een bedrijfsbestemming geldt. Om medewerking te kunnen verlenen aan de gewenste realisatie van de nieuwe woningen, is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerpbestemmingsplan Hoek Diepeweg - Melkpad voorziet hierin.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd vanwege de ligging van de nabijgelegen Melkpad. Uit de berekeningen blijkt dat de geluidsbelasting ten gevolge van het Melkpad de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Omdat maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting in dit geval niet mogelijk of doelmatig zijn, is het advies om een hogere waarde vast te stellen voor twee nieuwe woningen gelegen aan het Melkpad. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

Inzien

Op het stadskantoor

Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de hierbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 21 april 2017 tot en met donderdag 1 juni 2017 (zes weken) ter inzage bij de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Digitaal

Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum, onderdeel burgerleeskamer.

Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl . Op de laatstgenoemde website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.11bp04melkpaddiep-on01.

Zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat de stukken ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u richten aan het College van B&W, eveneens Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met de heer R. Nijdam van de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Hij is telefonisch te bereiken via telefoonnummer 14035.

 

Hilversum 20 april 2017

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven