Ontwerp Visie op het Stadshart, eerste partiële herziening Structuurvisie Weert 2025, Weert

Logo Weert

Burgemeester en wethouders van Weert maken bekend dat met ingang van 20 april 2017 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 31 mei 2017, bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101, ter inzage ligt de ontwerp ‘Visie op het Stadshart, eerste partiële herziening Structuurvisie Weert 2025’. De openingstijden van de informatie- en servicebalie zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Ligging plangebied en strekking Visie op het Stadshart

De visie heeft betrekking op globaal het gebied binnen de singels, omgeving stadhuis, de Stationsstraat/het Stationsplein en het gebied rondom de Poort van Limburg.

 

In de visie wordt de ruimtelijke ontwikkelingsrichting van de binnenstad van Weert geschetst met onder andere beleid voor het compacter maken van het kernwinkelgebied zodat deze wordt afgestemd op de behoefte. In de aanloopstraten wordt herbestemming naar andere functies voorgestaan. Verder vindt (onder voorwaarden) functieverruiming plaats met bijvoorbeeld cultuur en ontspanning, kantoren zonder baliefunctie, ambachtelijke bedrijven en functies op verdiepingen. De thema’s horeca en evenementen zijn toegevoegd aan de visie. Tevens wordt ingegaan op fietsenstallingen, fietsen, klimaatadaptatie, gezonde stad, meer spel- en beweegaanleidingen, de ruimtelijke opgave bij achterkantsituaties, het verminderen van winkelmeters en nieuwbouw van woningen onder voorwaarden.

 

Raadplegen, indienen inspraakreactie.

Met betrekking tot de ontwerp ‘Visie op het Stadshart, eerste partiële herziening Structuurvisie Weert 2025’ kan gedurende voornoemde periode door eenieder schriftelijk of mondeling een inspraakreactie worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 950, 6000 AZ Weert. De visie is digitaal raadpleegbaar via www.weert.nl/structuurvisies en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0988.SVWeert2025H1-ON01

 

Voor het naar voren brengen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 221. Het is niet mogelijk per e-mail een inspraakreactie in te dienen.

 

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders stelt een Eindverslag inspraak vast met betrekking tot de ingekomen inspraakreacties, dat ter kennis wordt gebracht van de gemeenteraad. De gemeenteraad zal vervolgens een besluit nemen over de vaststelling van de visie. Hiertegen staat geen bezwaar of beroep open.

 

Weert, 19 april 2017

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

G. Brinkman A.A.M.M. Heijmans

de wnd. gemeentesecretaris, de burgemeester,

 

Naar boven