Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan Henry Mackenziepad

Logo Hilversum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Hilversum in zijn vergadering van 5 april 2017 het bestemmingsplan Henry Mackenziepad gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

De nieuwe eigenaar van een perceel aan het Henry Mackenziepad wil op dit perceel een vrijstaande woning realiseren. Het perceel heeft al een woonbestemming in het geldende bestemmingsplan. De realisatie van een nieuwe woning is nu niet toegestaan, omdat er op deze locatie geen bouwvlak voor een hoofdgebouw aanwezig is. Om medewerking te kunnen verlenen aan de gewenste realisatie van een nieuwe vrijstaande woning is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Het bestemmingsplan Henry Mackenziepad voorziet hierin en op 5 april 2017 heeft de gemeenteraad dit  bestemmingsplan vastgesteld. Tegen dit besluit tot vaststelling is er nu de mogelijkheid om een beroepsschrift in te dienen.

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is op twee onderdelen van de toelichting aangepast ter verbetering van het plan. Van de toelichting van het bestemmingsplan zijn de onderdelen ‘toekomstige situatie’ en ‘ruimtelijke inpassing’ bij de vaststelling verbeterd en verduidelijkt. Ook is de verbeelding iets aangepast, waardoor de gehele groenstrook aan de oostkant van het plangebied blijft bestaan en hierdoor geen ontsluiting kan worden gemaakt.

Vaststelling hogere waarden

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd vanwege de ligging van de nabijgelegen Diependaalselaan. Uit de berekeningen blijkt dat de geluidsbelasting ten gevolge van de Diependaalselaan maximaal 50 dB bedraagt en de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Omdat maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting in dit geval niet mogelijk of doelmatig zijn, is voor deze woning door het college van burgemeester en wethouders een hogere waarde van 50 dB vastgesteld. Tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarde is het nu mogelijk een beroepsschrift in te dienen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen in gediend.

Inzien

Op het stadskantoor

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, de zienswijzen en wijzigingennota,  het besluit hogere grenswaarden en de hierbij behorende stukken liggen van vrijdag 21 april 2017 tot en met donderdag 1 juni 2017 (6 weken) ter visie bij de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Digitaal

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan, de zienswijzen en wijzigingennota,  het besluit hogere grenswaarden en de hierbij behorende stukken zijn ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website, onderdeel burgerleeskamer.

Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.15bp01mackenziepa-va01.

Beroep bestemmingsplan en hogere waarden

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 2 zienswijzen ingediend en tegen het ontwerpbesluit hogere waarden zijn geen zienswijzen ingediend. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen de vaststelling van hogere waarden kan tijdens de periode van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

 

  • 1.

    Indieners van zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen

  • 3.

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden bij het college van burgemeester en wethouders naar voren te brengen

  • 4.

    een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Indienen beroep

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot verlening van hogere waarden treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer G. Ruighaver van de afdeling Beleid en Ontwikkeling. Hij is telefonisch te bereiken onder via 14035.  

 

Hilversum, 20 april 2017.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

 

Naar boven