Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan De Mouterij

Logo Wageningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 10 april 2017 het bestemmingsplan “De Mouterij” gewijzigd heeft vastgesteld en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen heeft genomen.

Begrenzing bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door de Churchillweg, de Geertjesweg, de Willem Hovystraat, de Plataanweg en de Beatrixlaan.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van 48 zelfstandige grondgebonden woningen mogelijk, bestaande uit 10 twee- onder- een kapwoningen aan de Beatrixlaan en 38 rijenwoningen ter plaatse van de Mouterij en Diedenoort. Daarnaast worden in het noordelijke deel woongebouwen gerealiseerd met maximaal 186 wooneenheden (minimaal 15% zelfstandige en minimaal 60% onzelfstandige) voor studenten en phd’ers.

Wijzigingen in het bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het plan zijn er wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijzigingen staan in de zienswijzennota, welke onderdeel uitmaakt van het raadsbesluit over de vaststelling van het bestemmingsplan. Kort samengevat zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

 

  • 1.

    In artikel 6.1, sub a (bestemmingsomschrijving) van de regels wordt de tekst ‘gestapelde onzelfstandige woonruimte’ vervangen door de tekst ‘onzelfstandige woonruimte in grondgebonden woningen’.

  • 2.

    Op de verbeelding wordt de bestemming ‘verkeer-verblijfsgebied’ tussen de woning aan de Mouterij en de twee-onder-een-kap woningen aan de Beatrixlaan vervangen door de bestemming ‘tuin’.

  • 3.

    Op de verbeelding wordt de bestemming ‘groen’ ten westen en noorden van de woning aan de Mouterij vervangen door de bestemming ‘tuin’.

  • 4.

    Op de verbeelding wordt de breedte van de zone met een maximale goot- en bouwhoogte van 13 meter binnen de bestemming 'wonen-1' gwijzigd van 14 meter naar 22.50 meter.

    •  

Ter inzage

Het bestemmingsplan met bijlagen en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen liggen met ingang van donderdag 20 april 2017 gedurende 6 weken ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op maandag tot en met donderdag geopend van 8:30 tot 12:30 uur en op

vrijdag van 8:30 tot 19:00 uur (burgerlijke stand alleen ’s morgens). U kunt ook op afspraak terecht. U kunt voor het maken van een afspraak het telefoonnummer (0317) 49 29 11 bellen. De afspraken vinden plaats op: maandag, dinsdag, woensdag of donderdag tussen 13:30 en15:30 uur.

 

Website

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente Wageningen (www.wageningen.nl/bestemmingsplannen). Ook het besluit geen exploitatieplan vast te stellen is hier in te zien. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0289.0057Mouterij -VSG1.

 

Beroep

Tot en met woensdag 31 mei 2017 kan tegen de besluiten beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingebracht;

  • 1.

    belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan en het besluit geen exploitatieplan vast te stellen hebben ingebracht;

  • 2.

    overige belanghebbenden, voor zover het de wijziging in het bestemmingsplan betreft, die zich niet met de wijziging kunnen verenigen.

 

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven