Vaststelling bestemmingsplan Schey ong. en Vroelen 27-27a te Noorbeek

Logo Eijsden-Margraten

 

Burgemeester en wethouders maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 4 april 2017 het bestemmingsplan ‘Schey ong. en Vroelen 27-27a te Noorbeek’ (planidentificatienummer: NL.IMRO.1903.BPLBUI1032-VG01) gewijzigd heeft vastgesteld.  

Het bestemmingsplan heeft betrekking op twee ontwikkelingslocaties. Het afbreken van een bestaande stal op de locatie Schey ong. alwaar vervolgens één nieuwe woning, met groenaanplant, kan worden gebouwd.

Op de locatie Vroelen 27a wordt een agrarisch bouwvlak uitgebreid voor het realiseren van een nieuwe stal. Een werktuigenloods wordt gerealiseerd binnen het bestaande bouwvlak. Voor de inpassing van beide gebouwen is een gezamenlijk groenplan gemaakt. Tevens wordt in dit bestemmingsplan de planologische koppeling tussen de bedrijfslocaties Vroelen 27 en Vroelen 27a opgeheven. De beide plangebieden zijn gelegen in het buitengebied van de gemeente Eijsden-Margraten, in de buurtschappen Schey en Vroelen gelegen in de nabijheid van de kern Noorbeek.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 20 april  2017 tot en met woensdag 31 mei 2017 ter inzage in het gemeentehuis, Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer 14 043 of 043 458 8488. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.eijsden-margraten.nl en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPLBUI1032-VG01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen binnen de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die hierdoor belanghebbende is geworden. Deze belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor het indienen van een beroep wordt griffierecht geheven.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn – naast het indienen van beroep – een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Eijsden - Margraten, 19 april 2017

Burgemeester en wethouders van Eijsden-Margraten,

De secretaris, Mathea Severeijns

De burgemeester, Dieudonné Akkermans

 

Naar boven