Verkeersbesluit parkeerverbod Kerkweg Leersum

Logo Utrechtse Heuvelrug

Kenmerk: N17.00223

 

 

Ir. R.J. ter Horst, manager Buitenruimte

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

 

Gelet op:

De bepalingen in hoofdstuk 2, paragraaf 2, van de Wegenverkeerswet 1994 en hoofdstuk 2 van het BABW en het algemeen mandaat-, machtiging-, en volmachtbesluit 2016 vastgesteld op 22 november 2016 waarin het nemen van verkeersbesluiten is gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

 

Overwegende dat:

de Kerkweg een erftoegangsweg is binnen de bebouwde kom van Leersum;

het gedeelte van de weg net ten zuiden van de aansluiting met de Roekenes en de Bijenkorf een hoge parkeerdruk kent;

dit gedeelte van de weg ook regelmatig gebruikt wordt voor laden en lossen van het naastgelegen winkelcentrum, wellicht in de toekomst ook voor de nabijgelegen supermarkt;

de inrit van woning Kerkweg 18 regelmatig geblokkeerd wordt door parkerende auto’s;

het zicht vanuit de uitrit van de genoemde woning op aankomend verkeer niet optimaal is;

hierdoor al enkele aanrijdingen hebben plaatsgevonden;

  • overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer; overleg is gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland en deze heeft ingestemd met hieronder genoemde maatregelen;

  • overeenkomstig artikel 2, lid 1 onder a en b van de Wegenverkeerswet 1994 draagt dit besluit bij aan het verzekeren van de veiligheid van de weg en het beschermen van weggebruikers en passagiers.

 

BESLUIT

  • 1.

    Het instellen van een parkeerverbod aan de oostzijde van de Kerkweg in Leersum, het gedeelte tussen de Roekenes en de eerste inrit ten zuiden van deze aansluiting, door het aanbrengen van gele markering uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990 conform de bij dit besluit behorende tekening.

 

 

 

 

Doorn, 28 maart 2017

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen,

 

 

Ir. R.J. ter Horst,

de manager Buitenruimte

 

Locatie van de in dit besluit genomen maatregelen (1)

Locatie van de in dit besluit genomen maatregelen (2)

 

 

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek Leersum, Hoflaan 31 in Leersum.

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8.8.1 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met Jan Willem Hut, hij is bereikbaar via het klantencontactcentrum, telefoon 0343-565600.

Naar boven