Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Wabo (inclusief afwijking bestemmingsplan), St. Isidorusstraat 10a te Stokkum (centrumvoorziening Camping de Slangenbult)

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken bekend dat met ingang van 20 april 2017 gedurende 6 weken ter inzage ligt het ontwerpbesluit op de aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een centrumvoorziening met bijbehorende buitenruimte bij Camping de Slangenbult te Stokkum van:

-Camping de Slangenbult, gevestigd St. Isidorusstraat 12 te Stokkum

Het ontwerpbesluit voorziet in het voornemen om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) af te wijken van de regels van het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ door medewerking te verlenen aan de ingediende aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteiten:

  • -

    Bouwen;

  • -

    Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan);

De aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in de oprichting van een aan de camping ondersteunende horeca- en wellnessvoorziening (bowling, wellness, horeca) met een oppervlakte van 500 m² (boven maaiveld) op het voorterrein van de camping. De voorziening is uitsluitend bedoeld voor de campinggasten en daarmee direct gerelateerd aan de camping (geen zelfstandig gebruik). De wijzigingen gaan gepaard met een substantiële landschappelijke kwaliteitsbijdrage op het campingterrein en op de aan de locatie grenzende gronden.

Vanaf 20 april 2017 kunnen de stukken worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 te Didam. Wij adviseren hiervoor een afspraak te maken. De stukken zijn tevens te raadplegen via de website www.montferland.info.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent de voorgenomen afwijking van het bestemmingsplan schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders van Montferland, Postbus 47, 6940 BA Didam. Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen.

Inzagetermijn/zienswijzen: van 20 april 2017 tot en met 31 mei 2017

Didam, 19 april 2017

Naar boven