Ontwerpbestemmingsplan, anterieure overeenkomst en ontwerpbesluit hogere grenswaarden ‘Vlielanderstraat e.o.’

Logo Cromstrijen

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Vlielanderstraat e.o.’ vanaf dinsdag 18 april 2017 voor een periode van 6 weken ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het project Vlielanderstraat. Het project omvat de herbouw van 10 garages en 18 woningen voor diverse doelgroepen. Het ontwerp-bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen vanaf dinsdag 18 april 2017 worden ingezien bij de balie van het servicecentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Buttervliet 1 in Numansdorp. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0611.BPVlielanderstraat-ON01.

Een ieder wordt gedurende bovengenoemde termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan in te dienen bij de gemeenteraad van Cromstrijen, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Lanooij, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471019. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

Anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen maken verder bekend dat zij op 26 januari 2017 op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening een overeenkomst hebben gesloten met Bouhuisen en Bolton ontwikkeling met betrekking tot het project Vlielanderstraat, voor het realiseren van 18 woningen en garageboxen gelegen aan de Meidoornstraat, Vlielanderstraat en Groeneweg. In de overeenkomst worden de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Een zakelijke beschrijving van de exploitatieovereenkomst ligt vanaf dinsdag 18 april 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis op het adres Buttervliet 1 te Numansdorp Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Lanooij via telefoonnummer 140186.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Cromstrijen zijn van plan hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevel van de nieuw te bouwen twee-onder-één kapwoningen die gebouwd worden ter hoogte van de Groeneweg 17 en 19. Dit besluit is nodig omdat de genoemde woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer op de Groeneweg.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen vanaf dinsdag 18 april 2017 gedurende zes weken worden ingezien bij de balie van het servicecentrum tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Buttervliet 1, Numansdorp. Een ieder wordt gedurende deze termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over het ontwerpbesluit in te dienen bij het college van Numansdorp, Postbus 7400, 3280 AE Numansdorp. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Lanooij, bereikbaar via telefoonnummer 140186. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

Naar boven