Vastgesteld bestemmingsplan

Logo Twenterand

 

Burgemeester en wethouders van Twenterand maken bekend dat de gemeenteraad op 14 maart 2017 het volgende bestemmingsplan heeft vastgesteld, te weten:

Het bestemmingsplan “Westerhaar-Vriezenveensewijk 2015”

De partiële planherziening heeft ten doel om de bestemmingsplannen voor de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk te actualiseren. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1700.BP2014WHVZVW2015-vas1.

Ten opzichte van het ontwerpplan zijn bij de vaststelling van het plan enkele wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn:

  • 1.

    De verbeelding van het verloop van de gasleiding wordt aangepast volgens aangeven van de Gasunie.

  • 2.

    De verwijzing in artikel 20.5.3.b van de planregels wordt aangepast van x.6.1. naar 20.5.1.;

  • 3.

    Op de verbeelding wordt op het perceel Industrieweg 4b de aanduiding “Detailhandel volumineus” opgenomen.

  • 4.

    In de planregels wordt onder artikel 8.1 bestemmingsomschrijving een nieuw punt “e” toegevoegd: “Bouwmarkt met een maximaal vloeroppervlak van 1500m2 ter plaatse van de aanduiding “Detailhandel volumineus”.

  • 5.

    Op de verbeelding wordt op het perceel Hoofdweg 76-78 een aanduiding “Supermarkt uitgesloten” opgenomen.

  • 6.

    In artikel 10, lid 1, onder g, van de planregels wordt de zinsnede “met dien verstande dat een supermarkt niet is toegestaan” verwijderd;

  • 7.

    In artikel 10, lid 1, onder a, van de planregels wordt de zinsnede “met dien verstande dat ter hoogte van de aanduiding “Supermarkt uitgesloten” een supermarkt niet is toegestaan” toegevoegd.

  • 8.

    Op de verbeelding wordt de gebiedsaanduiding “Veiligheidszone – lpg” aangepast.

  • 9.

    De veiligheidszone rond het vulpunt wordt aangepast van 45 meter naar 25 meter.

  • 10.

    Op de verbeelding wordt op het perceel Hoofdweg 86 een bouwvlak toegevoegd.

T er inzage legging

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is eveneens digitaal in te zien via www.twenterand.nl/digitaalinzien.

Het papieren exemplaar ligt met ingang van 14 april 2017 voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Vriezenveen.

B eroepsmogelijkheden

Van 15 april 2017 tot en met 26 mei 2017 kan tegen het bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de door de raad aangebrachte wijzigingen.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven