Bestemmingsplan ‘Markthof, Bodegraven’ vastgesteld

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken ingevolge artikel 3.8, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 29 maart 2017 het bestemmingsplan ‘Markthof, Bodegraven’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een appartementengebouw (met commerciële ruimte op de begane grond) mogelijk aan de Markstraat 23-25. Tevens maakt het plan de realisatie van een hofje (maximaal 11 woningen) mogelijk op het binnenterrein achter de Marktstraat 23-25 (voorheen: tuin van Ghesel Grothe). Tevens wordt een auto-ontsluiting mogelijk gemaakt van het binnenterrein naar de Bodelolaan. Het plangebied van het bestemmingsplan is gelegen aan de Marktstraat 23-25 (huidig: Bodegraafse Poolcentrum) en het achtergelegen binnenterrein.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 13 april 2017 tot en met vrijdag 26 mei 2017 op de volgende wijzen ter inzage:

  • -

    digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (ID-nummer: NL.IMRO.1901.Marktstraat23-BP80);

  • -

    digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/overzicht-ruimtelijke-plannen (bestemmingsplan ‘Markthof, Bodegraven’);

  • -

    op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren in het Klantcontactcentrum (KCC), Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 14 april 2017. Het beroep moet ingesteld worden bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingediend door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Op het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij/zij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen (nieuwe) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Wij adviseren belanghebbenden in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven