Ontwerp Uitwerkingsplan De Akkers II

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp Uitwerkingsplan De Akkers II ter inzage.

In het in 2008 vastgestelde bestemmingsplan Braassemerland is voor de verschillende deelgebieden een uitwerkingsplicht opgenomen. Dat houdt in dat voor elk deelgebied eerst een uitwerkingsplan door het college vastgesteld dient te worden ten einde aanvragen voor een omgevingsvergunning te kunnen toetsen.

Locatie van het Uitwerkingsplan De Akkers II

Het plangebied betreft het zuidelijke gedeelte van de van het huidige plangebied ‘De Akkers‘.

Wat houdt het Uitwerkingsplan De Akkers II in?

Het uitwerkingsplan maakt maximaal 45 woningen mogelijk. Het uitwerkingsplan is globaal van opzet. Dit geeft enige vrijheid bij de uitwerking van het stedenbouwkundige ontwerp. De kaders in het uitwerkingsplan zijn met name gericht op de bouwhoogte en de bouwdichtheid. In het plangebied wordt de groen-, de water- en de infrastructuur vastgelegd. Daarmee is de basis voor een goede leefbaarheid en ontsluiting in het plan gewaarborgd.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerp Uitwerkingsplan De Akkers II en de bijbehorende stukken van donderdag 12 januari 2017 t/m woensdag 22 februari 2017 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen.

U kunt het uitwerkingsplan ook digitaal inzien op onze website www.kaagenbraassem.nl onder het kopje ‘Wonen en leven’ en vervolgens ‘Wonen en bouwen’. Ook kunt u kijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met het ID-kenmerk NL.IMRO.1884.Akkers2-ONT1.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de ter inzage termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op het ontwerp uitwerkingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen, onder vermelding van ‘zienswijze uitwerkingsplan De Akkers II’.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail: info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 11 januari 2017

Naar boven