Ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie

Logo Kaag en Braassem

Ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie ter inzage.

Locatie van het bestemmingsplan Paraplu Recreatie

Het plangebied betreft het hele grondgebied van de gemeente Kaag en Braassem.

Wat houdt het ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie in?

Het bestemmingsplan Parapluplan Recreatie bevat een aantal algemene regelingen die verruimingsmogelijkheden met zich mee brengen voor bepaalde vormen van recreatie bij o.a. agrarische bedrijven, woonfuncties, jachthavens, evenementen, molens en recreatieve nevenactiviteiten bij in onbruik geraakte agrarische bedrijven. Ook worden de Natuurontwikkellocties (zgn. NOL-en) nader beschreven in voorliggend parapluplan. Met deze parapluregeling wordt aan alle geldende bestemmingsplannen binnen het plangebied van de gemeente een juridische regeling toegevoegd - er worden geen vigerende regelingen van andere bestemmingsplannen vervangen- waarmee het mogelijk wordt voor het college om, bij aandiening van een specifieke ontwikkeling, medewerking te verlenen aan deze ontwikkeling. Voorwaarde is wel dat de beoogde ontwikkeling past binnen de vastgestelde flexibilteitsbepalingen

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie en de bijbehorende van stukken van donderdag 12 januari 2017 t/m woensdag 22 februari 2017 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPParapluRecreatie-ONT1 gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 12 januari 2017 t/m woensdag 22 februari 2017 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op het ontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken. De zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het ontwerp bestemmingsplan Paraplu Recreatie gaat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 11 januari 2017

Naar boven