Vastgesteld bestemmingsplan "Van den Woudestraat 1A, Warmond"

Logo Teylingen

Totstandkoming en inhoud van het plan

Het college van B&W nam in september 2015 een besluit over herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf Warmond naar woningbouw met behoud van de brandweerkazerne. Het betreft het gebied aan de Van den Woudestraat 1A in Warmond. Het plangebied wordt begrensd door de watergang aangrenzend aan de brandweerkazerne, de appartementen aan de Van den Woudestraat en de watergang achter de woningen aan Ganzenwei 230-276. Het bestemmingsplan maakt 25 eengezinswoningen mogelijk met bijbehorende voorzieningen.

 

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Aan de noordzijde van het gebied is voor een klein gebied de bestemming ‘waterstaat- waterkering’, artikel 11 opgenomen. Dit op verzoek van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Daarnaast is er dynamische parkeerregeling opgenomen en zijn enkele teksten in de toelichting van het bestemmingsplan geactualiseerd naar aanleiding van gewijzigd wet- en regelgeving.

 

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Van den Woudestraat 1a, Warmond ‘,  bestaande uit een verbeelding, planregels en een toelichting, ligt vanaf donderdag 13 april 2017 tot en met donderdag 25 mei 2017 ter inzage.

 

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan plan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– “Bouwen en verbouwen” – “Bestemmingsplannen” – “Warmond” – “Vastgesteld bestemmingsplan Van den Woudestraat 1a, Warmond”,  vindt u een link naar het digitale ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

 

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 14 april 2017 tot en met donderdag 25 mei 2017 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Dit geldt alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • 3.

    Iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aange­bracht. 

    Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

     

    Het bestemmingsplan is vastgesteld maar nog niet in werking getreden 

    Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 26 mei 2017 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Josephine Braam van de afdeling Ruimte via jac.braam@hltsamen.nl. Zij is tevens telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

 

Naar boven