Hernieuwde vaststelling “Bestemmingsplan Buitengebied Grootegast 2010 – gedeeltelijke herziening 2014”

Logo Grootegast

Burgemeester en wethouders van Grootegast maken dat de gemeenteraad op 21 maart 2017 het bestemmingsplan "Buitengebied Grootegast 2010 – gedeeltelijke herziening 2014" hernieuwd heeft vastgesteld.

Het plan is ten opzichte van het eerdere besluit van de gemeenteraad (d.d. 16 februari 2016 ) gewijzigd. Hiermee heeft de gemeenteraad gevolg gegeven aan de uitspraak van de Raad van State van 18 januari 2017, nummer 201602761/1/R3. In deze uitspraak oordeelt de Raad van State dat de gemeente Grootegast onvoldoende heeft gemotiveerd hoe zij de vorm heeft bepaald van het bestemmingsvlak op het perceel Kaleweg 13 in Opende. Bij de hernieuwde vaststelling is deze vorm aangepast inclusief de bijbehorende aanduiding “specifieke vorm van recreatie uitgesloten – theetuin en bijbehorend parkeren”.

Het besluit omtrent de hernieuwde vaststelling en het hernieuwd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 12 april 2017 tot en met dinsdag 23 mei 2017 ter inzage voor een ieder. Het vastgestelde bestemmingsplan is in digitale vorm tevens te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.0015.BPBG14BEHE1-VA02. De digitale bestanden van het bestemmingsplan hebben wij beschikbaar gesteld op: http://gatekeeper.leek.nl/grootegast/plannen/.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn van zes weken kan beroep worden ingesteld beroep tegen het vaststellingsbesluit. De beroepstermijn vangt daags na de terinzagelegging aan (donderdag 13 april 2017 tot en met woensdag 24 mei 2017). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die bij de hernieuwde vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het eerder vastgestelde bestemmingsplan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indiening kan ook via het digitale loket van de Raad van State op www.raadvanstate.nl. Het beroepschrift bevat naast de titel van het betreffende bestemmingsplan in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan (van het onderdeel waartegen u beroep instelt), te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet u het spoedeisende belang aangeven. Ook als u een verzoek om een voorlopige voorziening indient, moet u griffierecht betalen.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen of een afspraak kunt u contact opnemen met het klantencontactcentrum (KCC) van de gemeente Grootegast, telefoonnummer (0594) 695795.

Naar boven