Kennisgeving Inpassingsplan HOV in ’t Gooi, Noord-Holland

Logo Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 10 april 2017 het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) HOV in ’t Gooi (eerder vastgesteld op 3 oktober 2016) voor de tracédelen in Laren en Hilversum gewijzigd vastgesteld en vrijgegeven voor terinzagelegging. De wijzigingen betreffen drie aanpassingen op de plankaart die bij het PIP hoort . De vaststelling van 3 oktober 2016 blijft voor de rest van het PIP van kracht. Tegen de wijzigingen in het PIP kan beroep worden ingesteld. Van 14 april tot en met 25 mei 2017 ligt het gewijzigd PIP op verschillende locaties ter inzage.

Aanleiding voor de wijziging van het PIP HOV in ‘t Gooi

1. In het PIP HOV in ’t Gooi, zoals vastgesteld op 3 oktober 2016, heeft ten oosten van de A27 en ten noorden van de Weg over Anna’s Hoeve een locatie de tijdelijke aanduiding ‘werkterrein’ gekregen. De onderliggende bestemming is ‘Verkeer’, terwijl hier geen verkeer gepland is. Met de wijziging wordt de bestemming ‘Verkeer’ verwijderd, zodat het huidige vigerende bestemmingsplan ‘Natuurgebied 2009’ van de gemeente Laren weer zal gelden. In dit bestemmingsplan heeft deze locatie de bestemming ‘Natuur’ met hierin de dubbelbestemming ‘Leiding – Gas’.

2. Op het huidige parkeerterrein van de HKU ten zuiden van de geplande busbaan is in het PIP een tijdelijke ontsluitingsweg opgenomen voor de bewoners aan de Oosterengweg en nood- en hulpdiensten. Deze tijdelijke weg heeft in het PIP de bestemming ‘Verkeer’ gekregen. Het betreft echter een ‘tijdelijke weg’. Een definitieve bestemming ‘Verkeer’ is niet noodzakelijk, daarom wordt deze bestemming verwijderd en krijgt het de gebiedsaanduiding ‘tijdelijke ontsluiting’.

3. Ter hoogte van het Wandelpad ten zuiden van het stationsgebied zijn in het PIP langs de busbaan circa 16 insteek parkeerhavens opgenomen. Deze parkeerhavens zijn echter niet zo bestemd op de plankaart. De parkeerplaatsen zijn ook onderdeel van de parkeerbalans die ten behoeve van het project is opgesteld. Met de huidige wijziging van het PIP worden deze parkeerplaatsen alsnog bestemd.

 

 

 

U kunt het besluit inzien

Het gewijzigde besluit HOV in ’t Gooi ligt vanaf 14 april tot en met 25 mei 2017 ter inzage:

- Bij het Noord-Hollands Archief van de Provincie Noord-Holland, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Uitsluitend inzage op afspraak via nummer 023-514 4440.

- Op het projectbureau HOV in het Gooi, Stationsplein 1-3 te Hilversum. Uitsluitend inzage op afspraak via nummer 023 514 46 35.

- Bij de gemeente Hilversum, in de Burgerleeskamer/Balie 14 in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur.

- Bij de balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. Uitsluitend op afspraak via nummer 14 035. Let op : Alleen 14 035 bellen, dus zonder 035 of 53 ervoor.

 

Vanaf 14 april 2017 zijn de stukken ook digitaal in te zien op:

- www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.9927.IPHOVGOOI201402-VG01)

- www.noord-holland.nl/Actueel/Terinzageleggingen

- www.hilversum.nl/inwoners/nieuwspagina/burgerleeskamer

- www.hovinhetgooi.nl

 

Hoe kunt u reageren?

Belanghebbenden kunnen tot en met donderdag 25 mei beroep instellen tegen het door Provinciale Staten gewijzigd besluit .

 

Indien een belanghebbende reeds beroep heeft ingesteld tegen het eerder vastgesteld PIP, dan bepaalt de wet (artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat dat beroep mede betrekking heeft op het nieuwe besluit, tenzij daarbij onvoldoende belang bestaat. Dat betekent dat diegenen die beroep hebben ingesteld en ook bezwaren hebben tegen de wijzigingen op het PIP HOV in ’t Gooi niet opnieuw beroep hoeven in te stellen. De wijzigingen op het PIP zijn tevens toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Meer informatie hierover staat op de website van de Raad van State: www.raadvanstate.nl.

 

Het is daarnaast mogelijk om, gelijktijdig met het indienen van het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend.

 

Wat gebeurt er daarna?

De wijzigingen op het PIP treden op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening, daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treden de wijzigingen op het inpassingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Crisis- en Herstelwet

Op het gewijzigd besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De CHW is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl.

 

Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ’t Gooi

De wegen in ’t Gooi raken vol. Als er nu niet nagedacht wordt over de bereikbaarheid van ’t Gooi in de toekomst, dan slibt het wegennetwerk steeds verder dicht. Daarom investeert de provincie Noord-Holland, samen met de gemeenten Huizen, Eemnes, Laren en Hilversum in openbaar vervoer. Zo wordt gezorgd voor een betrouwbare verbinding tussen mensen en plekken. Het aanleggen van een vrij liggende busbaan is daarbij niet het hogere einddoel. De HOV-baan zorgt er juist voor dat de R-NET bussen vaak, op tijd en filevrij kunnen blijven rijden. Ook het overige verkeer in ’t Gooi profiteert, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers. En als de schop dan toch de grond in gaat, ontstaan er meteen mogelijkheden een aantal andere zaken aan te pakken, zoals het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid en versterking van de natuur.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over HOV in ’t Gooi op www.hovinhetgooi.nl.

Naar boven