Inspraak bestemmingsplan Buitengebied - Bouw- en Infrapark

Logo Harderwijk

Het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied – Bouw en Infrapark is in voorbereiding. Het plan is opgesteld op basis van de in 2013 vastgestelde ‘Uitgangspuntennotitie bestemmingsplan Bouw & Infra Park”. In de uitgangspuntennotitie wordt onder andere beschreven welke rol het Bouw & Infra Park speelt in de lokale en regionale economie en wat nodig is om het park toekomstbestendig te maken. Er worden mogelijkheden gezien voor een verdere functionele verbreding van het terrein, zodat een campus ontstaat, en het (gedeeltelijk) ontsluiten van het gebied voor recreatief medegebruik. Het terrein moet de functie krijgen van “Poort naar de Veluwe”. In het voorliggende bestemmingsplan wordt dit mogelijk gemaakt waarbij een actueel juridisch-planologisch kader wordt opgenomen waaraan toekomstig gebruik en eventuele bouwvoornemens kunnen worden getoetst. Het plangebied bevat het terrein van het Bouw- en Infrapark en is globaal gelegen tussen de Ceintuurbaan, Leuvenumseweg, Beltweg en Beekhuizerzand.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 13 april gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk of digitaal zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411911.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00127-0001) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00127-/NL.IMRO.0243.BP00127-0001), of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenbuitengebied.

 

Naar boven