Coördinatieregeling bestemmingsplan, omgevingsvergunningen en hogere grenswaarde Friesegracht - Stationslaan 112

Logo Harderwijk

Coördinatieregeling

Op 8 september 2016 heeft de gemeenteraad besloten om de coördinatieregeling (art. 3.30 Wro) toe te passen voor de bouw van acht woningen aan de Stationslaan 112 te Harderwijk. De regeling maakt het mogelijk de procedure en besluitvorming voor het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Friesegracht – Stationslaan 112 voorziet in de bouw van acht woningen. Het betreft vier vrijstaande woningen en 4 twee-onder-een-kapwoningen. Twee vrijstaande woningen zijn aan de Stationslaan gelegen. De overige zes woningen worden ontsloten middels een aan te leggen zijstraat vanaf de Stationslaan.

Ontwerpomgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning Stationslaan 112 Harderwijk betreft hetzelfde plangebied als het bestemmingsplangebied en bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouwen (art. 2.1 lid 1a Wabo)

  • 2.

    Kappen (art. 2.2 lid 1g Wabo)

  • 3.

    Uitweg (art. 2.2 lid 1e Wabo)

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

De twee woningen direct langs de Stationslaan voldoen niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai. Het college is voornemens om hogere geluidswaarden vast te stellen van maximaal 51 dB.

Inzien en zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde liggen met ingang van 13 april gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis. De plannen kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl (planidn: NL.IMRO.0243.BP00176-0001). Bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans/NL.IMRO.0243.BP00176-/NL.IMRO.0243.BP00176-0001).

of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenfriesegracht. 

Tijdens de inzage termijn kan een ieder omtrent de ontwerpbesluiten schriftelijk of digitaal een zienswijze kenbaar maken over:

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;

  • 2.

    de ontwerpomgevingsvergunning bij het College van burgemeester en wethouders;

  • 3.

    het ontwerpbesluit hogere grenswaarde bij het College van burgemeester en wethouders. 

Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: domein Ruimte, mw. K. van der Schot, tel. 411911.

Zakelijke beschrijving:

Ten behoeve van het aantonen van de economische uitvoerbaarheid van de plannen is met de betreffende eigenaar een anterieure overeenkomst gesloten. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van bovengenoemde overeenkomst ligt gedurende dezelfde periode op dezelfde locatie voor een ieder ter inzage. Tegen de gesloten overeenkomsten en de zakelijke beschrijving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Informatie: dhr. A. Koopmans, tel. 411911.

Naar boven