Ontwerpbestemmingsplan‘Nijmegen Brakkenstein -2 (Nebo klooster)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen zijn voornemens om, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan Nijmegen Brakkenstein - 2 (Nebo klooster) aan de gemeenteraad ter vaststelling voor te leggen.

Het Nebo klooster, gelegen op de hoek Nijmeegsebaan/Sionsweg, is een rijksmonument dat met het vertrek van de laatste paters (in 2009) zijn functie als klooster verloren heeft. De eigenaar van het terrein wil het kloostergebouw en het omliggende terrein herstellen en ontwikkelen door de bouw van (maximaal) 30 grondgebonden woningen op de voormalige sportvelden. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan nodig.

De planherziening voorziet in de bouw van (maximaal) 30 grondgebonden woningen op de voormalige sportvelden en het weg bestemmen van de (ongewenste) bouwmogelijkheid uit het nu geldende bestemmingsplan. Daarnaast voorziet de herziening in de ontsluiting van de woningbouwlocatie vanaf de Sionsweg en de compensatie van de bomen op het (voormalige) bouwvlak. Het bestaande kloostergebouw en zijn omgeving (voorterrein en tuin) maken geen deel uit van deze planherziening.

Inzage

Het plan, met de bijbehorende stukken, ligt gedurende zes weken (met ingang van donderdag 13 april 2017 tot en met woensdag 24 mei 2017) ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP16002-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.nijmegen.nl/plannen/NL.IMRO.0268.BP16002-/NL.IMRO.0268.BP16002-ON01

Daarnaast is het plan als pdf bestand te raadplegen op de gemeentelijke website: http://www2.nijmegen.nl/gemeente/inspraak

Zienswijze

In de periode van donderdag 13 april 2017 tot en met woensdag 24 mei 2017 kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad, t.a.v. de afdeling Projectmanagement en Ruimtelijke Kwaliteit (bureau PK30), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via https://www.nijmegen.nl onder ‘Digitaal Loket’, ‘Zienswijze indienen’. Inloggen met DigiD of voor bedrijven met Eherkenning is hierbij verplicht.

Naar boven