Gemeente Tubbergen - Zakelijke beschrijving exploitatieovereenkomst “Oranjestraat Tubbergen”

Logo Tubbergen

Ruimtelijk beleid

Op 13 maart 2017 is door het college van burgemeester en wethouders in het kader van het project “Oranjestraat Tubbergen” een exploitatieovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst regelt dat de gemeente bepaalde kosten, die samenhangen met het plan “Oranjestraat Tubbergen”, kan verhalen op de exploitant, de Woningstichting Tubbergen.

Het betreft

Het project betreft de bouw van 15 appartementen.

Inhoud van de overeenkomst

In de exploitatieovereenkomst is in hoofdlijnen het volgende overeengekomen:

Tussen de gemeente en de exploitant is een overeenkomst in het kader van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) gesloten.

De exploitant is voornemens om dit project te realiseren.

De exploitant ontwikkelt en realiseert het project voor eigen rekening en risico.

De gemeente heeft een inspanningsverplichting om de omgevingsvergunning voor het project te verlenen.

De exploitant heeft zich bereid verklaard om alle kosten ten gevolge van het project voor haar rekening te nemen. De exploitant heeft zich tevens bereid verklaard om de kosten verbonden aan eventuele uit het project voortvloeiende planschade voor haar rekening te nemen.

De exploitant zal de schade aan gemeentelijke eigendommen ten gevolge van de realisering van het project in de directe omgeving van het plangebied aan de gemeente vergoeden.

Ter inzage

Ter uitvoering van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening ligt deze zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst vanaf dinsdag 11 april 2017 gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis. Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Vragen?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Bos of mevrouw R. Rietveld van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0546-628000.

Burgemeester en wethouders voornoemd

Rechtsbescherming

Contactgegevens van de gemeente, ook voor het indienen van zienswijzen en bezwaarschriften:

Contactgegevens van de gemeente, ook voor het indienen van zienswijzen en bezwaarschriften:

Adres: Raadhuisplein 1, 7651 CV Tubbergen / Postbus 30, 7650 AA Tubbergen.

Telefoon: 0546- 628000 Fax: 0546- 628111 E- mail: gemeente@Tubbergen.nl.

Zienswijzen en bedenkingen

Zienswijzen en bedenkingen kunnen worden ingediend op een moment dat er nog geen besluit is vastgesteld. Het gaat daarbij dus niet zozeer om rechtsbescherming maar om een zorgvuldige voorbereiding van het nog te nemen besluit.

Bezwaar

Een bezwaarschrift wordt ingediend bij de instantie die het besluit genomen heeft. Als het tijdig is ingediend, vindt op basis van het bezwaarschrift een heroverweging plaats. Die heroverweging kan ertoe leiden dat een besluit wordt herroepen en dat in plaats daarvan een nieuw besluit wordt genomen. Tegen de beslissing op het bezwaarschrift staat beroep open bij de bestuursrechter.

Beroep

Beroep wordt ingesteld bij een bestuursrechter. Als beroep openstaat tegen een besluit is bij de bekendmaking daarvan vermeld welke bestuursrechter bevoegd is. Ook wordt daarbij vermeld wat de voorwaarden zijn om in beroep te kunnen gaan. Voor de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen kunt u kijken op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Hoger beroep

Hoger beroep wordt ingediend bij een hogere rechter tegen een uitspraak van een rechtbank. De rechtbank vermeldt de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen bij haar uitspraak.

Voorlopige voorziening

Meestal treedt een besluit meteen in werking nadat het is bekendgemaakt. Dat kan onomkeerbare gevolgen hebben. Wie bezwaar of beroep heeft ingesteld en de beslissing op bezwaar of de uitspraak van de rechter niet kan afwachten, kan aan de bevoegde rechter vragen om het besluit te schorsen of om een andere voorlopige maatregel te treffen. Voor de mogelijkheid om digitaal een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen, kunt u kijken op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Naar boven