Bekendmaking gewijzigde omgevingsvergunning (ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning) uitgebreide procedure Zwaansweg 2b in Kedichem

Logo Leerdam

Burgemeester en wethouders van Leerdam maken bekend dat zij op 4 april 2017 een omgevingsvergunning hebben verleend voor het gebruiken en het verbouwen van een voormalig bedrijfsruimte tot woning. De vergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

De omgevingsvergunning is verleend voor de volgende activiteiten:

  • 1.

    het verbouwen van een bouwwerk, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder a Wabo;

  • 2.

    het bebouwen van de gronden en/of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, onder c Wabo.

 

Het ontwerp-besluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken hebben vanaf eind december 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er vier zienswijzen ingediend.

 

De zienswijzen hebben niet geleid tot het weigeren van de vergunning, maar wel om de te verlenen vergunning te wijzigen. De motivatie is aangepast en er zijn voorwaarden aan de vergunning verbonden. De voorwaarden hebben betrekking op het niet binnen twee meter van de erfgrens mogen plaatsen van  (raam-)openingen, mits deze voorzien zijn van ondoorzichtig materiaal en om de parkeerlocatie elders op het perceel te situeren.  

 

Bij besluit van gelijke datum hebben burgemeester en wethouders besloten raad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Ter inzage

De gewijzigde omgevingsvergunning (ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning), inclusief de hierbij behorende stukken, ligt met ingang van 13 april 2017 gedurende een termijn van zes weken voor iedereen ter inzage op het stadskantoor van Leerdam:

Bezoekadres:

Dokter Reilinghplein 1,

4141 DA Leerdam

 

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 9:00 uur – 12.30 uur (loketten open)

Maandag t/m vrijdag 13.00 uur – 17.00 uur (op afspraak)

 

Beroep en voorlopige voorziening

Een dag na de terinzagelegging (14 april 2017) start de beroepstermijn. Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken tegen bovengenoemd besluit beroep instellen bij de rechtbank:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig bij burgemeester en wethouders (ten aanzien van de ontwerp-omgevingsvergunning) een zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    belanghebbenden die alleen tegen de aangebrachte wijziging in beroep willen gaan;

  • 3.

    belanghebbenden die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze naar voren hebben gebracht bij burgemeester en wethouders over de ontwerp-omgevingsvergunning, maar kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.  

     

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij:

de rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

 

Het instellen van beroep schort de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning niet op. De omgevingsvergunning treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien een belanghebbende wil voorkomen dat er door de inwerkingtreding van de omgevingsvergunning een onomkeerbare situatie ontstaat, kan – naast het instellen van beroep – in een spoedprocedure aan de voorzieningenrechter van de rechtbank worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. De omgevingsvergunning treedt dan niet eerder in werking dan nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.

 

Leerdam, 12 april 2017

 

Naar boven