Vastgesteld bestemmingsplan Spijkvoorderenk, 3e herziening en vastgesteld exploitatieplan De Vijfde Hoek, 6e herziening.

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 13 april 2017 tot en met donderdag 25 mei 2017 voor een ieder ter inzage ligt het bij raadsbesluit van 27 maart 2017:

 

- vastgestelde bestemmingsplan Spijkvoorderenk, derde herziening (Vijfde Hoek) en

- het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan De Vijfde Hoek, zesde herziening.

 

Inhoud

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan zijn twee locaties opgenomen, Het Vizier en Het Accent. Het Vizier ligt ten noorden van de rotonde Leonard Springerlaan/Willem Witsenstraat. Op de locatie was eerder een tijdelijke basisschool gevestigd. In het exploitatieplan Spijkvoorderenk (Vijfde Hoek) is deze locatie aangeduid als locatie Fd. Het Accent betreft de locatie parallel en grenzend aan de Leonard Springerlaan. In het exploitatieplan Spijkvoorderenk (Vijfde Hoek) is deze locatie aangeduid als locatie Sd.

Voor 'Het Accent' is reeds een omgevingsvergunning verleend waarbij afgeweken is van het bestemmingsplan Spijkvoorderenk. Deze vergunning wordt één op één overgenomen in deze derde herziening van het bestemmingsplan.

Voor de locatie Het Vizier is een plan in voorbereiding om maximaal 20 eengezinswoningen te realiseren. Dit plan past niet binnen de bepalingen van het huidige bestemmingsplan, waardoor het noodzakelijk is om een nieuw bestemmingsplan op te stellen.

Tegen het bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Exploitatieplan

Het exploitatieplan richt zich op het gehele gebied De Vijfde Hoek.

 

De gemeente voert deze herziening door vanwege de wettelijke verplichting op grond van artikel 6.15 Wro om het exploitatieplan ten minste één keer per jaar te herzien. De zesde herziening is een herziening van onder andere structurele onderdelen van het exploitatieplan. Samenvattend hebben aanpassingen plaatsgevonden op de volgende punten:

• Het opnemen van een uitgangspunt van onteigening en het opnieuw opnemen van een Kaart te onteigenen percelen.

• Vanwege de voortgang van de exploitatie vervalt de reden voor het hanteren van deelgebieden (Fa tot en met Fe) in het deel Spijkvoorderenk (deelgebied F).

• In de deelgebieden Fd (volgens de voormalige indeling) en Sd vinden verschuivingen plaats in het programma van te bouwen woningen (in welk opzicht er ook een relatie ligt met een partiële wijziging van het bestemmingsplan).

• De eerder gehanteerde afhankelijkheid voor de ontwikkeling van deelgebied Sb van deelgebied Sa vervalt.

• De fasering in tijd is aangepast in de regels.

• De toelichting op de exploitatieopzet in aansluiting op de aanpassing van de fasering en verder met daarin opgenomen onder andere de wijzigingen in het grondgebruik, de eigenarenposities en de aanpassing van de inbrengwaarden.

 

Het exploitatieplan wordt gewijzigd vastgesteld. In het ontwerp exploitatieplan ontbrak de toelichting op de exploitatieopzet in de bijlagen. Deze is nu aan de bijlagen toegevoegd.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P324-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P324-/NL.IMRO.0150.P324-VG01/

 

Het exploitatieplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.EP126f-VG01

• De digitale bestanden van het exploitatieplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.EP126f-/NL.IMRO.0150.EP126f-VG01/

 

 

Het bestemmingsplan en het exploitatieplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekszaken Vergunningen, Grote Kerkhof 1;

• Wijkbibliotheek, Flora 259.

 

Reageren

Het bestemmingsplan alsmede het exploitatieplan liggen van donderdag 13 april 2017 tot en met donderdag 25 mei 2017 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 14 april 2017 tot en met vrijdag 26 mei 2017 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpexploitatieplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die een belang heeft bij de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht in het vastgestelde exploitatieplan ten opzichte van het ontwerpexploitatieplan.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven