Gecoördineerd ter inzage: Ontwerpbestemmingsplan “Schaiksedijk 12 en omgeving, Riethoven” en Ontwerp omgevingsvergunningen ‘tot het bouwen van een bedrijfswoning en garage’ en ‘tot het oprichten van een pluimveehouderij en het bouwen van 4 pluimveestallen en 1 loods’

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat met ingang van donderdag 13 april 2017 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage liggen:

 

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan “Schaiksedijk 12 en omgeving, Riethoven” met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUsdk0034-ONTW;

  • 2.

    Een ontwerp omgevingsvergunning ‘tot het bouwen van een bedrijfswoning en garage’ aan de Schaiksedijk 12 te Riethoven, en;

  • 3.

    Een ontwerp omgevingsvergunning ‘tot het oprichten van een pluimveehouderij (milieu) en het bouwen van 4 pluimveestallen en 1 loods’ aan de Schaiksedijk 12 te Riethoven.

     

Inzage

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (onder kopje Ropubliceer) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden ingezien op het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk, na telefonische afspraak (tel. 0497-551455). Tegen vergoeding kan een exemplaar van dit ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan “Schaiksedijk 12 en omgeving, Riethoven” voorziet in de vestiging van een pluimveehouderij op het agrarisch bouwvlak aan de Schaiksedijk 12 te Riethoven. Om de ontwikkeling mogelijk te maken dient het ter plaatse reeds aanwezige agrarische bouwvlak van vorm te worden veranderd en te worden vergroot tot 1,5 ha. Daarnaast voorziet het ontwerpbestemmingsplan in de ontwikkeling van ca. 3,21 ha natuur aan het riviertje de Run.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 13 april 2017 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunningen kenbaar maken bij de gemeenteraad van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer B. van Dorsten op het telefoonnummer (0497-551455). Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

 

Bergeijk, 12 april 2017

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven