Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan Binnenstad, Schorsmolenstraat 11-13 en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ’Binnenstad, Schorsmolenstraat 11-13’ (NL.IMRO.0758.BP2016201002-0301) en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een nieuwe invulling voor het Klooster door Emmaus waarbij het hoofddoel is het vestigen van een op zorg gerichte woon- en werkgemeenschap voor bewoners die, al dan niet door hun schuld, geen vaste woon- of verblijfplaats meer hebben. In het klooster komen ook drie woningen voor de begeleiders en worden er nevenfuncties ontplooid om inkomsten te verwerven, zoals een mensa (restaurant), oefenruimte voor circusartiesten, taartenbakkerij met verkoop, verhuur vergaderruimten, bedrijfsactiviteiten, bed en breakfast en een theetuin.

 

Inloopbijeenkomst

Voor belangstellenden zal een inloopbijeenkomst worden gehouden over dit ontwerpplan en ontwerpbesluit op dinsdag 2 mei 2017 van 18.30 – 20.30 uur in het Klooster aan de Schorsmolenstraat. Tijdens deze bijeenkomst kunt u de plannen inzien en vragen stellen.

 

Wet geluidhinder

Woningen zijn geluidgevoelig in het kader van de Wet geluidhinder. Uit het akoestisch onderzoek volgt dat de geluidbelasting ter plaatse van de nieuwe woningen de wettelijke voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Om de woningen toch mogelijk te maken dient het college in te stemmen met een ontheffing van de voorkeursgrenswaarde. Zij doet dit via een zo geheten besluit hogere waarde

 

Overeenkomst over grondexploitatie

Op grond van artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) maken burgemeester en wethouders bekend dat er een overeenkomst over grondexploitatie (anterieure overeenkomst) als bedoeld in artikel 6.12. Wro is gesloten voor deze locatie met de initiatiefnemer.

 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde liggen ter inzage van 13 april tot enmet 24 mei 2017.

Beide ontwerpen kunt u digitaal raadplegen via de website http://ruimtelijkeplannen.breda.nl of de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek dan op de naam van het plan). Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde ter inzage bij de Infobalie in het Stadskantoor.

 

Zienswijzen

Van 13 april t/m 24 mei 2017 kunt u uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen.

Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de Gemeenteraad van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar het College van burgemeester en wethouders van Breda, Postbus 90156, 4800 RH Breda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl/contact-en-openingstijden.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

 

Naar boven