Kennisgeving bestemmingsplan “Motorstraatgebied”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 14 april 2017 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 25 mei 2017)

het ontwerpbestemmingsplan "Motorstraatgebied” (NL.IMRO.0599.BP1076Motorstrgeb-on01) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt ruwweg begrensd door de Vaanweg, Pinksterweide, Dordtsestraatweg, Wevershoekstraat, Mijnsherenlaan, Zuidplein en de Strevelsweg.

De aanleiding voor het maken van het bestemmingsplan “Motorstraatgebied” is de noodzaak voor een actueel, uniform planologisch kader voor het plangebied. In het plangebied is nu namelijk voor een deel sprake van de bouwverordening als planologisch kader. Voorts gelden voor een deel (project)bestemmingsplannen. Het betreft het verouderde bestemmingsplan “Vreewijk” en de projectbestemmingsplannen: Unielocatie, MFSA Motorstraatgebied, Revalidatiehotel Motorstraatgebied, Woonzorgcomplex Veldstraat (Anna en Simeon-locatie) en Startmotor. Al deze bestemmingsplannen zijn opgenomen in het bestemmingsplan “Motorstraatgebied”. Uitgangspunt daarbij is in beginsel het voortzetten van de rechten uit die (project)bestemmingsplannen. De regelingen uit de verschillende bestemmingsplannen zijn daarbij op elkaar afgestemd. Voor de gronden waar geen bestemmingsplan geldt en de bouwverordening het enige planologische kader vormt, is aangesloten bij de feitelijke situatie.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met 06-10040308.

Informatieavond

Op 9 mei 2017 wordt een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan “Motorstraatgebied”. De informatieavond vindt plaats in het Millinxparkhuis aan de Millinxstraat 69 en kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 19.00 tot 20.30 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

Rotterdam, 12 april 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

dhr. dhr. C.H.Jaeger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven