Vastgesteld bestemmingsplan Prins Bernhardlaan

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 30 maart 2017 het bestemmingsplan Prins Bernhardlaan heeft vastgesteld. Dit op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het bestemmingsplan Prins Bernhardlaan ligt met ingang van 13 april 2017 tot en met 25 mei 2017 ter inzage *. Het plan met bijbehorende stukken is ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het plangebied is gelegen aan de noordelijke toegangsweg tot het centrum. Het plangebied bevat de kruising Prins Bernhardlaan, Kleine Beer en Bevrijdingslaan. Het kruispunt maakt onderdeel uit van de centrumring. Een tweede deel van het plangebied is gelegen zuidelijker op de Prins Bernhardlaan (tegenover Julianakerk).

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om een rotonde aan te leggen op de kruising met de Prins Bernhardlaan, Bevrijdingslaan en Kleine Beer. Onderdeel van de herinrichting van de Prins Bernhardlaan is de aanleg van een vrijliggend fietspad. Als gevolg van de aanleg van het fietspad gaan parkeerplaatsen verloren. Deze parkeerplaatsen worden gecompenseerd aan de westzijde van de Prins Bernhardlaan, tegenover Julianakerk. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om deze extra parkeerplaatsen te realiseren.

Bent u het met het bestemmingsplan niet eens?

Stuur dan binnen een termijn van 6 weken na de terinzagelegging van het vastgestelde bestemmingsplan een beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het bestemmingsplan. Vergeet u niet uw beroepschrift te ondertekenen. Houdt u er ook rekening mee dat u moet betalen.

Wie kan er beroep instellen?

Op het ontwerp-bestemmingsplan zijn geen zienswijzen bij de gemeenteraad ingediend. Als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze kenbaar te maken, kunt u beroep instellen.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Houdt u er rekening mee dat u hiervoor moet betalen.

* U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij het omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal (maandag van 17.00 – 20.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00-13.00 uur en donderdag van 09.00-20.00 uur). Ook kunt u het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven