Gemeente Tynaarlo - Vaststelling bestemmingsplan Groote Veen Eelde, maatschappelijke voorzieningen

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 4 april 2017 het bestemmingsplan “Groote Veen Eelde, maatschappelijke voorzieningen” (NL.IMRO.1730.BPGrooteVnMaatsch-0401) heeft vastgesteld.

Inleiding

In het uit 2010 daterende bestemmingsplan van Groote Veen heeft het deel van het plangebied voor de sport- en onderwijshuisvesting een maatschappelijke bestemming gekregen. Om de toekomstige sport- en onderwijsvoorzieningen als afzonderlijke gebouwen te kunnen realiseren en op een dorpse wijze in te kunnen passen, wordt het maatschappelijk bestemmingsvlak uitgebreid met een deel van het perceel Veenweg 2. Dat deel heeft nu een woonbestemming en zal daarom worden aangepast. Voor deze herziening is het nodig om een nieuw bestemmingsplan te maken.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend.

De zienswijze heeft betrekking op artikel 4.2.a. lid 3, welke aangeeft hoeveel afstand nodig is tussen de nieuwe bebouwing en het bestaande woongebied in relatie tot de te hanteren bouwhoogte. Middels een ambtelijke correctie is de regel en de verbeelding verduidelijkt.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 14 april a.s. gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Het vastgestelde bestemmingsplan kan in die periode (zonder afspraak) worden ingezien tijdens de openingstijden van het team Publiekszaken en Veiligheid. Zie voor deze openingstijden onze website www.tynaarlo.nl. Buiten kantooruren is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

Het bestemmingsplan is daarnaast ook digitaal te bekijken op onze website en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van het plan op deze site kunt u gebruik maken van de code NL.IMRO.1730.BPGrooteVnMaatsch-0401.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

  • -

    belanghebbende bent die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • -

    belanghebbende bent en er sprake is van een wijziging die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven