Gemeente Enschede, verkeersbesluit, het invoeren van een verbod om stil te staan in de Brinkstraat tussen de Daalweg en Riouwstraat

Logo Enschede

Datum: 10 januari 2017

Kenmerk: V-2016-6471

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Belangenafweging en motivering

Uit het oogpunt van:

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg

  • -

    het beschermen van de weggebruikers en passagiers

  • -

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

is het gewenst om een verbod in te voeren om stil te staan in een gedeelte van de Brinkstraat welke gelegen is tussen de Daalweg en Riouwstraat. Dit door de verkeersborden E1 te vervangen door verkeersborden E2.

Overwegingen

Door de dimensionering is er geen ruimte voor het kortstondig stoppen van voertuigen. Hierdoor komt de doorstroming van het verkeer in het gedrang.

Voor het parkeren en laden en lossen van voertuigen is er in de directe omgeving voldoende ruimte op eigen terrein.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover een positief advies uit.

Besluit:

Naar boven