Vastgesteld bestemmingsplan Hertog Janstraat 30 in Middelbeers

Logo Oirschot

Op 28 maart 2017 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan “Hertog Janstraat 30” met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPMIHJANSTRAAT30-VAST ongewijzigd vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten daarbij geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen, omdat het kostenverhaal anders geregeld is.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het realiseren van 30 woningen op de locatie Hertog Janstraat 30 in Middelbeers.

Beeldkwaliteitsplan

De in het bestemmingsplan opgenomen stedenbouwkundige inpassingsparagraaf (paragraaf 3.2), verder beeldkwaliteitsplan biedt het kader voor het te ontwikkelen architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp voor de woningen en het ontwerp van de buitenruimte. Dit beeldkwaliteitsplan, wat onderdeel is van het vaststellingsbesluit, vormt het wettelijk toetsingskader voor de omgevingsvergunning voor het desbetreffende plangebied.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Tevens hebben burgemeester en wethouders besloten om hogere grenswaarden op basis van de Wet geluidshinder vast te stellen voor een aantal woningen aan de Hertog Janstraat 30 te Middelbeers. Het besluit hogere grenswaarden ligt tegelijk ter inzage met het bestemmingsplan.

Ongewijzigde vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 ter inzage gelegen. In die periode zijn zeven zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is naar aanleiding van deze zienswijzen niet gewijzigd. De beantwoording van de zienswijzen is opgenomen in de Nota zienswijzen. Deze nota maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Beroepsmogelijkheid

Wij leggen het bestemmingsplan en het Besluit hogere grenswaarden vanaf donderdag 13 april 2017 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0823.BPMIHJANSTRAAT30-VAST. Ook kunt u het plan en het Besluit hogere grenswaarden inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan en het besluit in te zien, kunt u een afspraak inplannen. De beroepstermijn loopt met ingang van 14 april t/m 25 april 2017. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.

Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.

Oirschot, 12 april 2017

Naar boven